Oficiali din SUA și Marea Britanie: Rusia suferă pierderi mai mari de personal, blindaje și avioane decât se aștepta. Se confruntă cu provocări logistice și încearcă să ascundă situația

Oficiali din SUA și Marea Britanie: Rusia suferă pierderi mai mari de personal, blindaje și avioane decât se aștepta. Se confruntă cu provocări logistice și încearcă să ascundă situația
Foto ilustrativ
Publicat: 27/02/2022, 03:58
Actualizat: 27/02/2022, 04:01

Forțele ruse se confruntă cu o rezistență puternică în Ucraina și avansează mult mai lent decât au planificat, potrivit Ministerului Apărării britanic. Și surse oficiale din SUA, cu informații direct de pe front, au spus jurnaliștilor CNN că Rusia are pierderi mari în teatrele de luptă, în timp ce nu a reușit să preia controlul spațiului aerian.

Forțele ruse nu fac progresele pe care le-au planificat. Ele se confruntă cu provocări logistice și cu rezistența ucraineană puternică”, potrivit unei actualizări  de informații a Ministerului Apărării din Regatul Unit, citată de CNN.

Forțele ruse slăbesc pe măsură ce au pierderi de vieți umane, iar un număr de trupe ruse au fost luate prizonieri de forțele ucrainene.

„Se pare că guvernul rus a restricționat accesul la o serie de platforme de social media într-o probabilă încercare de a ascunde propriilor oameni detalii privind situația din Ucraina”, a adăugat acesta.

Oficiali americani: Rusia se confruntă cu probleme pe câmpul de luptă și în spațiul aerian

Invazia Ucrainei de către Rusia întâmpină o rezistență „mai dură decât se aștepta” din partea armatei ucrainene, precum și dificultăți neașteptate în aprovizionarea forțelor sale, au declarat pentru CNN  și doi înalți oficiali americani.

Rusia suferă pierderi mai mari de personal, blindaje și avioane decât se aștepta. Acest lucru se datorează, în parte, faptului că apărarea antiaeriană ucraineană a avut rezultate mai bune decât anticipaseră comandanții ruși.

În plus, au adăugat sursele citate de CNN, Rusia nu a stabilit încă supremația aeriană asupra Ucrainei, în timp ce Forțele Aeriene Ucrainene și sistemele de apărare aeriană luptă pentru controlul spațiului aerian.

„Apărarea antiaeriană ucraineană, inclusiv aeronavele, continuă să fie operabilă și continuă să angajeze și să interzică accesul aeronavelor rusești în locuri din întreaga țară”, a spus oficialul.

Fără un control necontestat al cerului, devine mai dificil pentru o armată aflată în mișcare să vadă și să lovească ținte din aer.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța, citeste mai mult