Opt răniți în urma unei explozii la o fabrică de explozibili din Franța. Poliția recomandă evitarea zonei

Opt răniți în urma unei explozii la o fabrică de explozibili din Franța. Poliția recomandă evitarea zonei
sursa foto: Youtube
Publicat: 03/08/2022, 19:08

Mai multe persoane au fost rănite într-o explozie care a avut loc miercuri la amplasamentul producătorului de explozibili militari Eurenco din Bergerac, în sud-vestul Franței.

Un incendiu a izbucnit după ce exploziile au zguduit un depozit din fabrica deținută de compania de armament Eurenco.

Autoritățile locale au declarat că opt persoane au fost rănite, dintre care una grav. Acestea au fost transportate la spitale locale pentru tratament.

Ceilalți angajați ai fabricii au fost evacuați. Serviciile de urgență, inclusiv 61 de pompieri, 20 de ofițeri de poliție și două elicoptere, au fost la fața locului și au cerut oamenilor să evite zona.

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a declarat că un centru de criză a fost înființat în apropiere. Oficialii au declarat că zona înconjurătoare nu a fost afectată.

Jean-Charles Jobart, șeful adjunct al prefecturii locale, a declarat reporterilor că vremea caldă ar fi putut contribui prin încălzirea particulelor de nitroceluloză, dar a spus că aceasta este doar o teorie. El a declarat că incendiul este sub control.

Eurenco produce explozibili, propulsoare și combustibili militari. De asemenea, produce explozibili pentru uz civil, cum ar fi forajul și mineritul. Bergerac este una dintre cele patru fabrici de producție pe care le deține în Franța, Belgia și Suedia.

Sursa: Reuters

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase