Orban, replică pentru rivalii politici privind restricțiile impuse: „Când ai 10.000 de cazuri pe zi nu poți să te faci că nu vezi”

Orban, replică pentru rivalii politici privind restricțiile impuse: „Când ai 10.000 de cazuri pe zi nu poți să te faci că nu vezi”
Orban, despre criza Remdesivir: „Spitalele transmit necesarul cu o anumită periodicitate” / Sursa Foto: Alexandra Pandrea
Publicat: 09/11/2020, 17:51

Premierul Ludovic Orban a comentat, în plenul Camerei Deputaților, că restricțiile decise – care sunt folosite electoral de adversarii politici, sunt menite să reducă riscul infecțiilor cu noul coronavirus. Potrivit premierului, România se plasează, luni, pe locul 18 la nivel european în privința ratei infecțiilor cu COVID-19.

„Rata infectărilor cu noul coronavirus la zi: România astăzi, între țările europene se găsește pe locul 18, având pe ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori 484, față de Cehia – 1.471, Belgia – 1.342, Franța – 968, Austria – 789, Polonia – 770”, a detaliat premierul, citind dintr-un document oficial.

„Orice măsură pe care o luăm o luăm doar pentru a salva vieți”

„Cu toate astea, măsurile pe care le luăm și care văd că le folosiți cu scop electoral sunt niște măsuri care sunt dictate de obligația noatră de a apăra sănătatea oamnenilor, de a apăra viața oamenilor. Când ai 10.000 de cazuri pe zi nu poți să te faci că nu vezi, să lași să treacă lucrurile așa cum sunt și să nu iei măsuri care să protejeze sănătatea și viața oamenilor. Orice măsură pe care o luăm o luăm doar pentru a salva vieți, doar pentru a reduce numărul românilor care riscă să se infecteze”, a subliniat Orban, prezent în plenul Camerei Deputaților la ora premierului, la invitația PSD, pentru a prezenta stadiul eleborării bugetului pe anul viitor.

Până astăzi, 9 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 306.991 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 206.793 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.240 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă în România a intrat în vigoare de luni, 9 noiembrie, și include o serie de măsuri resctrictive, printre care închiderea magazinelor la orele 21.00. Totodată, se interzice circulaţia în afara locuinţei între orele 23.00 – 5.00, cu unele excepţii, iar purtarea măștii de protecție devine obligatorie.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult