Firma de traduceri versus freelanceri. Ştii ce alegi?

Firma de traduceri versus freelanceri. Ştii ce alegi?
Publicat: 07/07/2021, 18:01
Actualizat: 08/07/2021, 12:42

Odată cu libertatea şi uşurinţă de a circula a românilor în afara ţării a apărut şi nevoia acestora de anumite acte sau documente traduse, în sau din limba romana într-o altă limbă străină. Variantele la care pot apela aceştia, în cazul respectiv, sunt fie firmele de traduceri, fie freelanceri. Dar care dintre aceste variante este cea mai bună?

În principiu, tine de preferinţele şi nevoile clienţilor care au nevoie de aceste traduceri, însă Syncrotranslation a încercat să lămurească diferenţele şi avantajele oferite atât de freelanceri, cât şi de firmele de traduceri.

Diferenţele dintre firma de traduceri şi freelanceri

Majoritatea persoanelor care au nevoie de traducerea unor acte sau documente sunt condiţionate de o anumită perioadă de timp, astfel că este important să obţină cât mai rapid traducerea. În acest caz, o firmă de traduceri poate reprezenta cea mai bună variantă, deoarece dispune de o întreagă echipă de traducători, în timp ce freelancerii lucrează pe cont propriu şi pot avea, în paralel, mai multe proiecte. Astfel că nu poate prioritiza documentul respectiv.

Totodată, freelancerii practică, în general, preţuri mai mici decât o firmă autorizată, ceea ce poate fi un aspect foarte important. Există însă posibilitatea ca acesta să nu fie foarte experimentat, iar traducerea sa nu fie una de calitate şi să nu respecte textul original.

În plus, o agenţie de traduceri este formată dintr-o echipă de traducători autorizaţi şi recunoscuţi de instituţiile statului, care cer cel mai des astfel de traduceri.

Avantajele oferite de o firmă de traduceri

Cu toate că şi persoanele fizice au nevoie uneori de traduceri autorizate, cel mai des apelează la serviciile unei firme de traduceri companii care au nevoie de astfel de servicii prestate într-un mod profesional şi autorizat. Dar avantajele pe care aceasta le oferă clienţilor săi pot fi foarte utile şi potrivite chiar şi oamenilor obişnuiţi, care nu apelează des la acest gen de servicii. Printre acestea se regăsesc:

  1. Posibilitatea de a traduce în aproape orice limbă – dacă un freelancer este specializat, în general, într-o singură limbă străină, uneori două sau trei, o firmă de traduceri poate oferi traduceri în aproape orice limbă străină. Fie ca un angajat specializat în limbi străine mai puţin cunoscute, fie că apelează la un colaborator, o firmă va face tot posibilul pentru a acoperi întreaga varietate a cererilor de pe piaţă;
  2. Calitatea serviciilor – orice acte sau traduceri engleza de la SyncroTranslation sau altă firmă de traduceri au garanţia calităţii datorită profesionalismului şi experienţei angajaţilor;
  3. Complexitatea textului, nivelul de dificultate, nişa – toate acestea reprezintă caracteristici specifice unei mari părţi a textelor cu care un traducător are de-a face. Astfel că o firmă specializată poate traduce orice tip de text, din orice domeniu de activitate, datorită clienţilor din vaste domenii cu care a avut de-a face până în prezent;
  4. Tarife personalizate – cu toate că majoritatea firmelor de traduceri oferă un preţ orientativ pentru traducerile pe care le realizează, acesta este personalizat pentru fiecare proiect în parte, în funcţie de domeniul din care face parte, de dimensiunea textului şi de termenul de predare, precum şi de numărul de texte din partea unui singur client, firma făcând un preţ personalizat pentru întreg pachetul de servicii.
Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Bianca, scoasă la produs de Alex Bodi?! Afaceristul a recunoscut tot
FOTO. Dana Săvuică, în costum de baie la 51 de ani! Cum arată fosta vedetă...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
“Prințișorul Craiovei”, ATACAT brutal de cei care îi sunt alături: “Un maimuțoi cu aere de...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Certificatul verde, OBLIGATORIU în România! Ce NU mai au voie să facă românii care nu...
Sfatul unui medic: Cafeaua nu trebuie consumată prima dată dimineaţa. Care este motivul
Lovitură pentru cei care încalcă legea: Supraveghere video pe șosele și sancționare automată a contravenienților
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Modul în care Israelul l-a asasinat pe șeful programului nuclear iranian. Scenariul, desprins din filmele...
Bianca, scoasă la produs de Alex Bodi?! Afaceristul a recunoscut tot
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Ce temperatură are apa Mării Negre în perioada 20 – 26 septembrie la Mamaia, Costinești...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea tristă a acestei dimineți. Este doliu imens în România. Lacrimi și regrete în urma...
BOMBA zilei despre PFIZER! Ce efect secundar are a treia doză
Cazul Caracal, dezvăluiri epocale. De ce nu se va afla niciodată adevărul
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Sectorul din România unde salariu mediu net a ajuns la 8439 de lei