Firma de traduceri versus freelanceri. Ştii ce alegi?

Firma de traduceri versus freelanceri. Ştii ce alegi?
Publicat: 07/07/2021, 18:01
Actualizat: 08/07/2021, 12:42

Odată cu libertatea şi uşurinţă de a circula a românilor în afara ţării a apărut şi nevoia acestora de anumite acte sau documente traduse, în sau din limba romana într-o altă limbă străină. Variantele la care pot apela aceştia, în cazul respectiv, sunt fie firmele de traduceri, fie freelanceri. Dar care dintre aceste variante este cea mai bună?

În principiu, tine de preferinţele şi nevoile clienţilor care au nevoie de aceste traduceri, însă Syncrotranslation a încercat să lămurească diferenţele şi avantajele oferite atât de freelanceri, cât şi de firmele de traduceri.

Diferenţele dintre firma de traduceri şi freelanceri

Majoritatea persoanelor care au nevoie de traducerea unor acte sau documente sunt condiţionate de o anumită perioadă de timp, astfel că este important să obţină cât mai rapid traducerea. În acest caz, o firmă de traduceri poate reprezenta cea mai bună variantă, deoarece dispune de o întreagă echipă de traducători, în timp ce freelancerii lucrează pe cont propriu şi pot avea, în paralel, mai multe proiecte. Astfel că nu poate prioritiza documentul respectiv.

Totodată, freelancerii practică, în general, preţuri mai mici decât o firmă autorizată, ceea ce poate fi un aspect foarte important. Există însă posibilitatea ca acesta să nu fie foarte experimentat, iar traducerea sa nu fie una de calitate şi să nu respecte textul original.

În plus, o agenţie de traduceri este formată dintr-o echipă de traducători autorizaţi şi recunoscuţi de instituţiile statului, care cer cel mai des astfel de traduceri.

Avantajele oferite de o firmă de traduceri

Cu toate că şi persoanele fizice au nevoie uneori de traduceri autorizate, cel mai des apelează la serviciile unei firme de traduceri companii care au nevoie de astfel de servicii prestate într-un mod profesional şi autorizat. Dar avantajele pe care aceasta le oferă clienţilor săi pot fi foarte utile şi potrivite chiar şi oamenilor obişnuiţi, care nu apelează des la acest gen de servicii. Printre acestea se regăsesc:

  1. Posibilitatea de a traduce în aproape orice limbă – dacă un freelancer este specializat, în general, într-o singură limbă străină, uneori două sau trei, o firmă de traduceri poate oferi traduceri în aproape orice limbă străină. Fie ca un angajat specializat în limbi străine mai puţin cunoscute, fie că apelează la un colaborator, o firmă va face tot posibilul pentru a acoperi întreaga varietate a cererilor de pe piaţă;
  2. Calitatea serviciilor – orice acte sau traduceri engleza de la SyncroTranslation sau altă firmă de traduceri au garanţia calităţii datorită profesionalismului şi experienţei angajaţilor;
  3. Complexitatea textului, nivelul de dificultate, nişa – toate acestea reprezintă caracteristici specifice unei mari părţi a textelor cu care un traducător are de-a face. Astfel că o firmă specializată poate traduce orice tip de text, din orice domeniu de activitate, datorită clienţilor din vaste domenii cu care a avut de-a face până în prezent;
  4. Tarife personalizate – cu toate că majoritatea firmelor de traduceri oferă un preţ orientativ pentru traducerile pe care le realizează, acesta este personalizat pentru fiecare proiect în parte, în funcţie de domeniul din care face parte, de dimensiunea textului şi de termenul de predare, precum şi de numărul de texte din partea unui singur client, firma făcând un preţ personalizat pentru întreg pachetul de servicii.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
'Se urcă scroafa-n copaci!' Carmen Iohannis, distrusă de Monica Tatoiu pentru felul în care se...
GALERIE FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Drăgoi, cea mai frumoasă înotătoare! A câștigat Miss California...
Noi detalii în cazul morții designerului găsit spânzurat în casa lui din București. Ce le-a...
Persoanele cu această grupă de sânge atrag țânțarii ca un magnet
Ultimele imagini cu Stephan Pelger în viaţă. A ieşit la un local cu o prietenă...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Cum arată și cât costă cea mai ”CHEALĂ” Dacia Sandero Stepway?
Calendar ortodox 9 iunie 2023. Ce sfânt este cinstit vineri?
Stephan Pelger și-a luat viața. Designer-ul, care s-ar fi aflat în depresie, a fost găsit...
BANCUL ZILEI. Vine Bulă acasă, iar Bubulina îl cercetează atent. Culmea, niciun fir de păr...
"Nu regret nimic". Edward Snowden spune că supravegherea telefoanelor din 2013 este acum o joacă...
România, amenințată de fenomene meteo extreme! Previziunile specialiștilor pentru perioada următoare nu sunt deloc încurajatoare
Băutura MIRACULOASĂ din Egiptul ANTIC: DOAR 2 ingrediente SIMPLE și la îndemână
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
NU mai pot avea PERMIS DE CONDUCERE! Anunț de ultim moment pentru toți șoferii din...
Este oficial! Capitala și municipiile mari pot aplica taxe pentru accesul cu mașina în anumite...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Ce s-a întâmplat cu Dana Roba. Detalii despre atacul suferit din partea soțului