(P) Top 6 situații în care poți lua în considerare o refinanțare

(P) Top 6 situații în care poți lua în considerare o refinanțare
Publicat: 19/10/2021, 00:00
Actualizat: 20/10/2021, 11:52

Un împrumut se poate transforma rapid într-o povară, fie din cauza ratelor în continuă creștere, fie din cauza costurilor dezavantajoase. Dacă te simți deja înglodat în datorii și reușești cu greu să-ți respecți angajamentele asumate în fața băncii, poate este timpul să faci o schimbare.

Plătești, lunar, mai multe rate

Dacă te afli în situația în care ai obţinut 2 sau poate chiar mai multe credite de nevoi personale, ai observat deja că gestionarea acestora este dificilă.Alegând o refinanțare, scapi de stresul prea multor rate, întrucât vei strânge toate creditele într-unul singur, plătind astfel o singură rată, lunar.

Totodată,rata ta va fi mult mai mică decât suma pe care o plătești, acum, pentru rambursarea lunară a tuturor împrumuturile contractate. Îți poți scădea valoarea noii rate și dacă optezi pentru o perioadă mai mare pentru îndeplinirea angajamentelor bancare, dar și dacă îți aduci salariul la banca refinanțatoare și închei asigurarea pentru situații neprevăzute. Singurul aspect de care trebuie să ții cont este acela că o perioadă mai lungă de rambursare vine la pachet cu un cost total mai mare al creditului.

Dobânda variabilă îți provoacă un stres mare

De multe ori, poți fi tentat să alegi un credit cu dobândă variabilă, întrucât valoarea acesteiaeste mult mai atractivă decât în cazul dobânzii fixe. Într-adevăr, poți beneficia de un nivel bun, la începutul perioadei de creditare, însă, pe parcurs, poţi ajunge să plăteştirate mai piperate, întrucât valoarea dobânzii variabile se modifică trimestrial, ținând cont de evoluția ROBOR sau EURIBOR. Noul credit de refinanțare poate avea dobândă fixă, asigurându-ți rate fixe, până la final.

Scapi de grija unui împrumut în valută

Când alegi un credit, este important să te îndrepți către o soluție de finanțare în aceeași monedă în care încasezi veniturile. Altfel, te poți alege cu un credit foarte costisitor, din cauza riscului valutar. De exemplu, dacă ai un împrumut în euro și primești salariul în lei, deprecierea monedei naționale va duce la o creștere vizibilă a ratei lunare.Într-o astfel de situație, refinanțarea îți permite să accesezi un credit în lei, scăpând de grija unor rate în continuă creștere.

Ai folosit greşit cardul de credit

Cardul de cumpărături îți poate ușura viața, dacă îl folosești responsabil, oferindu-ţi posibilitatea de a plăti în rate, fără dobândă, produse sau servicii de la partenerii băncii emitente. În paralel, îți poate da și mari bătăi de cap, dacă scoți bani de la bancomat sau dacă nu îți plătești la timp datoriile. În astfel de cazuri, costurile pe care le vei suporta sunt destul de usturătoare, iar, uneori, reîntregirea liniei de credit poate presupune eforturi uriașe din partea ta.

În cazul în care cardul de cumpărături a devenit o povară uriaşă pentru tine, poți obține o refinanțare. Același lucru este valabil și în cazul descoperirilor de cont.

Ai un credit pe care nu ţi-l mai permiți?

În momentul de față, pe piața bancară există un număr impresionant de oferte de refinanțare. Față de anii anteriori, condițiile de creditare au devenit mai lejere, iar dobânzile au scăzut considerabil.Nu este exclus ca un împrumut pe care l-ai obținut în urmă cu 2-3 ani să ți se pară acum scump, din cauza unor dobânzi și comisioanelor deloc modeste. Poți scăpa de un împrumut pe care îl consideri dezavantajos sau pe care nu ți-l mai permiți din cauza costurilor prea mari, refinanțarea presupunând un credit în condiții actuale de piață, respectiv cu dobânzi reduse.

Ai nevoie de o mână de ajutor pentru planurile tale

Poți opta pentru o refinanțare și în cazul în care cauți o soluție financiară pentru a-ţi duce la bun sfârșit anumite planuri.  Noul împrumut prevede acordarea unei sume suplimentare, pe lângă cea destinată achitării creditului sau creditelor de care dorești să scapi.

Cum descoperi cel mai avantajos credit de refinanțare

Dacă ai luat decizia accesării unui credit de refinanțare, următorul pas este acela de a-l găsi pe cel mai avantajos. „Operațiunea” poate fi extrem de simplă, dacă accesezi platforma de comparare. O poți utiliza gratuit, iar cu ajutorul acesteia poți identifica, rapid,împrumutul cel mai rentabil pentru nevoile tale.

Introdu suma pe care vrei să o refinanțezi și perioada noului împrumut, iar platforma îți va prezenta toate informațiile de bază despre ofertele disponibile pe piață, care corespund criteriilor tale de selecție. Nivelul dobânzilor, al comisioanelor, valoarea DAE și condițiile de eligibilitate vor fi la dispoziția ta numaidecât, urmând ca tu să compari soluțiile de creditare și, în funcție de dorinţele tale, să o identifici pe cea mai bună.

Vei ști încă din start ce presupune, din punct de vedere financiar, fiecare soluție de creditare, întrucât platforma  îți pune la dispoziție, gratuit, și un calculator de credite. Folosindu-l, vei afla costul real al fiecărui împrumut, dar și valoarea ratei pe care o vei achita lunar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte