Pacienții Spitalului Municipal Oradea pot alege ce mănâncă. Ce include meniul de prânz și cină

Pacienții Spitalului Municipal Oradea pot alege ce mănâncă. Ce include meniul de prânz și cină
Publicat: 19/07/2021, 19:43
Actualizat: 19/07/2021, 20:03

Pacienţii Spitalul Municipal din Oradea își pot alege singuri meniul, în funcţie de afecţiunile de care suferă, fiind disponibile inclusiv meniuri pentru persoanele care urmează diverse regimuri, ca de exemplu, fără gluten, hipoalergenice, dar şi pentru vegetarieni.

Managerul spitalului, Laurenţiu Chiană a anunțat că începând cu 19 iulie  proiectul “Meniu la alegere pentru pacienţi” va fi implementat la nivelul spitalului și va consta în alegerea meniului de la prânz și cină.

„Azi a pornit proiectul “Meniu la alegere pentru pacienţi”. Începând de astăzi pacienţii vor putea să comande meniul de la prânz şi cină pentru a doua zi. Mâine vor primi ceea ce au comandat azi. Pentru a asigura succesul implementării proiectului «Meniu la alegere pentru pacienţi» este nevoie de foarte multă comunicare cu pacientul dar şi multă înţelegere”, a anunţat managerul spitalului, Laurenţiu Chiană.

Foto: bihon.ro

Mâncarea este livrată de o firmă de catering din Oradea. Sunt disponibile meniuri inclusiv pentru vegetarieni sau pentru pacienții cu intoleranță la gluten, scrie eBihoreanul.

„Nu este ideea mea, ci a echipei din comisia ce alcătuiește meniul. În acest fel, se pot oferi meniuri pentru persoane cu diverse alergii, sau care sunt la regim, cu hrană fără gluten, cu regim hiposodat sau meniu de post, meniu hepatic sau chiar pentru lacto-ovo-vegetarieni”, a explicat managerul Chiană.

Meniul, adaptat nevoilor şi patologiilor persoanelor internate

Mâncarea este diversificată şi adaptată nevoilor şi patologiilor persoanelor internate, inclusiv copiilor, în funcție de vârstă, dar și însoțitorilor.

Pacienții care au exclus carnea din alimentație pot opta pentru Regimul lactic (lacto-făinos-vegetarian ori lacto-ovo-vegetarian) ori regimul vegetarian (cu respectarea practicilor religioase).

De asemenea, spitalul pune la dispoziţie şi meniu pentru persoanele intolerante la gluten (Regim fără gluten – Celiachie), dar şi meniuri adaptate regimului hipoalergenic (pentru cei care suferă de alergii) sau hipocaloric (sărac în calorii).

„Actul medical, siguranţa şi confortul pacientului reprezintă o parte din priorităţile noastre. Suntem o echipă consolidată şi rămânem în continuare dedicaţi principiilor sănătoase de lucru”, a încheiat Laurenţiu Chiană.

În 2012, Spitalul Județean Botoșani comunica că pacienții își pot alege meniul zilnic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase