Pacienții sunt revoltați! Ce primesc să mănânce la micul-dejun, la prânz și cină oamenii internați în Spitalul „Sf. Sava” din IAȘI

Pacienții sunt revoltați! Ce primesc să mănânce la micul-dejun, la prânz și cină oamenii internați în Spitalul Sf. Sava din IAȘI
Sursa FOTO: BZI
Publicat: 01/03/2023, 16:13
Actualizat: 01/03/2023, 16:17

Pacienții internați în secția de îngrijire paliativă a Spitalului „Sf. Sava” din Iași se plâng de condițiile umilitoare de care au parte aici. Pe lângă fatul că sunt hrăniți practic cu lături în loc de mâncare, stau neschimbați ore în șir și prezintă escare.

Pentru un loc într-un salon, un pacient asigurat plătește spitalului 140 de lei pe zi, într-o rezervă cu două persoane ajungând la 160 de lei pe zi. În schimb, pentru persoanele neasigurate, costul unei zile de spitalizare la „Sf. Sava” este de 250 de lei. Spitalul „Sf. Sava” din Iași numără 200 de paturi pentru îngrijire paliativă și aparține omului de afaceri local Viorel Blăjuț.

Potrivit BZI, serviciile oferite de unitatea medicală sunt de-a dreptul execrabile, pacienții fiind ținuți neschimbați, flămânzi și cu escare. Ca să-i stoarcă cât mai bine de bani, Viorel Blăjuț le oferă pacienților de la Spitalul „Sf. Sava” din Iaşi mâncarea cea mai ieftină, care se aseamănă mai mult cu nişte lături.

La micul dejun, care se servește la ora 7:30, pacienții primesc ceai și o felie de pâine cu margarină sau lapte cu cacao și ou. O dată pe săptămână li se dă iaurt și pastă de pește. La prânz, pacienții mănâncă, în funcție de zi, ciorbă de pui, ciorbă rădăuțeană, ciorbă de legume sau de fasole. La felul al doilea, cel mai adesea, le este servit orez cu carne, piure cu carne, varză cu carne, mazăre cu carne sau paste cu carne, la care se adaugă o felie de pâine. Infirmierele din spital sunt de părere că mâncarea servită bolnavilor conține foarte multă grăsime, este lipsită de nutrienți și vitamine. Nici mâncarea servită la cină nu este mai îmbietoare.

În funcție de zi, pacienții primesc fie ceai, o felie de pâine cu cașcaval și orez cu legume mexicane, fie budincă de gris și ceai sau ceai și cartofi fierți amestecați cu brânză. De asemenea, le mai sunt servite napolitane vrac și eugenii. Angajații de la Spitalul „Sf. Sava” din Iași susțin că pacienților li se dă o singură dată pe săptămână câte o banană. Unii pacienți sunt mai norocoși și primesc fructe și mâncare de acasă, în schimb, majoritatea bolnavilor internați la Spitalul „Sf. Sava” din Iași sunt nevoiți să îndure umilința și să se mulțumească cu hrana pe care o primesc, mai scrie sursa citată.

Bolnavii internați în spitalul Sf. Sava din Iași sunt prost tratați și umiliți

De parcă nu ar fi suficient că mâncarea este execrabilă, mulți pacienți de la Spitalul „Sf. Sava” rămân nemâncați, deoarece infirmierele nu au suficient timp să-i hrănească pe toți. Mulţi bolnavi nu pot să mănânce singuri, iar o singură infirmieră are în grijă 16-18 pacienți, astfel că, oricât de mult şi-ar dori, nu poate pierde prea mult timp cu hrănirea unui pacient, deoarece tot infirmiera trebuie să spele și vasele în care s-a servit masa.

Pe site-ul Spitalului „Sf. Sava” din Iași, facilitățile oferite pacienților sunt descrise în cele mai frumoase culori. Astfel, se arată că Spitalul „Sf. Sava” este „o mare familie formată din oameni profesioniști, care pun, înainte de toate, liniștea pacientului pe toate planurile”, dar și că de sănătatea pacienților se ocupă medici specializați în îngrijiri paliative, medici epidemiologi, kinetoterapeuți, psihologi, asistenți medicali generaliști, infirmiere, îngrijitoare, îndrumători spirituali și brancardieri.

În realitate însă lucrurile nu stau deloc așa, deși Viorel Blăjuț a susținut în nenumărate rânduri că a pus bazele Spitalului „Sf. Sava” din Iași în amintirea tatălui său, Sava Blăjuț, care a murit cu zile într-un spital de stat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete