Parchetul General a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după scandalul făcut de Diana Șoșoacă într-un centru de vaccinare

Parchetul General a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după scandalul făcut de Diana Șoșoacă într-un centru de vaccinare
Diana Șoșoacă / Sursă FOTO - arhivă: Mediafax Foto
Publicat: 10/09/2021, 13:21

Parchetul General anchetează incidentele care au avut loc săptămâna trecută în comuna Răchiteni din județul Iași, unde senatoarea independentă Diana Șoșoacă, însoțită de un grup de susținători, a blocat procesul de vaccinare. Momentan nu a pus pe nimeni sub acuzare.

„La nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție precum și a formulării unei plângeri de către o instituție publică, a fost înregistrat la data de 9.09.2021 un dosar penal având obiectul la care faceți referire, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal și de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 din Codul Penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Ancheta a început după ce Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a depus plângere în acest caz. Vasile Cepoi, șeful DSP Iași a spus că instituția s-a adresat Parchetului de pe lângă Înalta Curte tocmai pentru că în evenimente este implicat un parlamentar.

Sâmbăta trecută, senatoarea inedpendentă Diana Șoșoacă alături de un grup de protestatari, a oprit o caravană de vaccinare care fusese chemată de autoritățile locale în comuna Răchiteni, din județul Iași. În timpul protestului, transmis de senatoare live pe Facebook, Diana Șoșoacă și susținătorii ei au strigat „Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”.

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost „solicitată să intervină”, după ce mai mulți săteni s-au plâns de faptul că localitatea ar fi carantinată.  Senatoarea a declarat, la rândul ei, că va face plângere penală primarului, pentru că ar fi câștigat alegerile cumpărând voturile oamenilor.

Premier: Nu putem tolera așa ceva. Orice acțiune care este făcută împotriva sau care încearcă să oprească campania de vaccinare trebuie sancționată cu fermitate

Premierul Cîțu a avut o primă reacție și a declarat că orice acțiune împotriva campaniei de vaccinare „trebuie sancționată cu fermitate de toate instituțiile statului”.

„Aici sunt foarte ferm – orice acțiune care este făcută împotriva sau care încearcă să oprească campania de vaccinare trebuie sancționată cu fermitate de toate instituțiile statului.

Am văzut că a mai fost un incident la Botoșani, nu putem tolera așa ceva.

Ieri, în Parlamentul României am văzut deputați și senatori ai unui partid care erau acolo fără mască pe toată durata acelei busculade pe care am văzut-o cu toții. E inadmisibil și le cer instituțiilor statului să-i amendeze pe cei care nu respectă legislația, indiferent de ce funcție au în statul român.

Nu se poate să avem așa ceva în Parlamentul României, oameni care nu respectă legislația și apoi le cer românilor să respecte legislația. Deja avem un număr din ce în ce mai mare de persoane care sunt infectate, știm foarte bine că e un virus care afectează viața multor români, poate avea implicații pentru toți românii, trebuie să ne gândim la acest lucru.

Acolo unde trebuie să purtăm mască, să purtăm mască și să ne vaccinăm pentru că e singura soluția.

Din nou, le cer tuturor instituțiilor statului să-și facă datoria, inclusiv cu acei parlamentari care nu poartă mască în interiorul Parlamentului României”, a spus Florin Cîțu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
LEGEA pe care o așteptau extrem de mulți ROMÂNI. S-a decis azi, 28 martie: Așa...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?