Parlamentar ucrainean: Klaus Iohannis va efectua o vizită la Kiev, alături de alți trei lideri europeni

Parlamentar ucrainean: Klaus Iohannis va efectua o vizită la Kiev, alături de alți trei lideri europeni
Sursa foto: presidency.ro
Publicat: 13/06/2022, 19:25

Parlamentarul ucrainean, Oleksiy Goncharenko, a anunțat, luni, că președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită la Kiev, în cursul zilei de joi. Alături de el ar urma să meargă și președintele francez, Emmanuel Macron, cancelarul german, Olaf Scholz, și premierul italian, Mario Draghi.

Într-o postare pe Twitter, Oleksiy Goncharenko a scris: „Cei trei muschetari. Președintele Macron, cancelarul Scholz, premierul Draghi vor vizita Kievul joi. Iar ca d’Artagnan, președintele României, Iohannis”. Potrivit oficialului ucrainean, vizita ar urma să aibă loc joi.

Marți seara, președintele Franței, Emmanuel Macron, va ofectua o în vizită în România pentru a se întâlni cu trupele franceze staţionate aici. Miercuri, liderul Hexagonului va merge la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, împreună cu președintele Klaus Iohannis. Totodată, Palatul Elysée a anunțat că Macron va merge și în Republica Moldova, pentru a-şi afirma susţinerea faţă de această ţară afectată de războiul din Ucraina.

Informația potrivit căreia Olaf Scholz, Emmanuel Macron și Mario Draghi vor vizita Kievul a fost publicată sâmbătă de ziarul german Bild. Potrivit publicației, cei trei lideri europeni doresc să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în luna aceasta, înainte de summitul G7.

Vizita celor trei oficiali străini la Kiev a fost confirmată astăzi și de publicația italiană La Stampa. Una dintre principalele teme de discuții la Kiev va fi stabilirea unor culoare de export al cerealelor ucrainene prin Polonia și România, arată sursa citată.

Vorbind anterior despre o posibilă călătorie la Kiev, cancelarul german Olaf Scholz a declarat: „Nu mă voi alătura unui grup de oameni care intră și ies pentru o fotografie rapidă. În schimb, atunci când o fac, este întotdeauna pentru un lucru foarte special”.

De asemenea, Palatul Elysee a precizat că o vizită a președintelui francez Emmanuel Macron în Ucraina va avea loc atunci când se va considera că va fi de cel mai mare folos președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, fără să ofere, însă, o dată exactă.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București, și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase