Parlamentul European va înființa centre de vaccinare pentru deputați, personal și asistenți. Un prim centru în sediul Parlamentului ar trebui să funcționeze începând din martie

Parlamentul European va înființa centre de vaccinare pentru deputați, personal și asistenți. Un prim centru în sediul Parlamentului ar trebui să funcționeze începând din martie
epa06024348 A view outside of the Paul-Henri Spaak (PHS) building at the European Parliament in Brussels, Belgium, 12 June 2017. The Paul-Henri Spaak building is 24 years old and its management wants to tear it down and build a new one for nearly half a billion euros. This building includes the 'Hemicycle' and the President's office. EPA/STEPHANIE LECOCQ
Publicat: 22/01/2021, 15:19
Actualizat: 06/04/2021, 14:35

Parlamentul European se pregătește să înființeze două centre de vaccinare la sediul său și să faciliteze vaccinarea pentru toți deputații, personalul și asistenții cu vârsta peste 65 de ani sau cu risc, conform unei note interne văzute de POLITICO.

Serviciile Parlamentului „lucrează la înființarea unui centru de vaccinare la Bruxelles”, care „va fi aprobat de autoritățile sanitare belgiene” și „va fi conceput pentru a optimiza siguranța oamenilor”, se arată în nota emisă miercuri de Klaus Welle, secretarul Parlamentului -general.

Eurodeputații care pot fi vaccinați

Un prim centru este programat să fie operațional în martie, când Belgia trece la „faza 1b” a lansării vaccinării. Vaccinurile ar fi disponibile pentru deputații și personalul cu vârsta peste 65 de ani sau peste 45 de ani dacă au condiții preexistente precum „obezitate, diabet, hipertensiune arterială, boli cardiovasculare, pulmonare, renale și hepatice [sau] cancere recente”, se menționează în nota.

Welle a menționat, de asemenea, că personalul din Strasbourg – sediul oficial al Parlamentului – și din Luxemburg, unde se află alte birouri, are acces la vaccinare.

Al doilea centru cu sediul la Bruxelles va fi instalat „ca parte a măsurilor de solidaritate de către Parlament cu țara noastră gazdă” și va fi disponibil pentru oamenii din regiunea Bruxelles. „Discuțiile sunt în curs de desfășurare cu regiunea Bruxelles pentru a oferi spațiu suplimentar centrelor lor de vaccinare în incinta PE”, se arată în nota lui Welle. „O locație finală trebuie încă determinată.”

29 de cazuri confirmate de Covid au fost înregistrate în Parlamentul European

Welle a adăugat în nota sa că măsurile preventive ale Parlamentului COVID-19 au funcționat bine, în decembrie, „doar 28 de cazuri confirmate de Covid-19” fiind înregistrate în Parlament.

„Comparativ cu vârful din octombrie, când numărul cazurilor a fost mult mai mare și a fost reintrodus 100% telemunca, ultimele cifre arată că efortul depus de noi toți a dat roade”, a scris Welle. „Prin urmare, este esențial să respectăm în continuare măsurile de prevenire a răspândirii virusului.”

Belgia își propune să vaccineze 70% din populația sa până la sfârșitul verii.

Locuitorii și personalul caselor de îngrijire și profesioniștii din domeniul sănătății sunt primii vaccinați. După ce persoanele cu vârsta peste 65 de ani și persoanele cu vârsta de peste 45 de ani, care sunt expuse riscului, vor primi vaccinul în martie, va fi rândul „lucrătorilor critici care dețin funcții esențiale” în aprilie și restul populației din iunie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Noi scumpiri la pompă. Prețul benzinei a crescut
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine