Parlamentul European va înființa centre de vaccinare pentru deputați, personal și asistenți. Un prim centru în sediul Parlamentului ar trebui să funcționeze începând din martie

Parlamentul European va înființa centre de vaccinare pentru deputați, personal și asistenți. Un prim centru în sediul Parlamentului ar trebui să funcționeze începând din martie
epa06024348 A view outside of the Paul-Henri Spaak (PHS) building at the European Parliament in Brussels, Belgium, 12 June 2017. The Paul-Henri Spaak building is 24 years old and its management wants to tear it down and build a new one for nearly half a billion euros. This building includes the 'Hemicycle' and the President's office. EPA/STEPHANIE LECOCQ
Publicat: 22/01/2021, 15:19
Actualizat: 06/04/2021, 14:35

Parlamentul European se pregătește să înființeze două centre de vaccinare la sediul său și să faciliteze vaccinarea pentru toți deputații, personalul și asistenții cu vârsta peste 65 de ani sau cu risc, conform unei note interne văzute de POLITICO.

Serviciile Parlamentului „lucrează la înființarea unui centru de vaccinare la Bruxelles”, care „va fi aprobat de autoritățile sanitare belgiene” și „va fi conceput pentru a optimiza siguranța oamenilor”, se arată în nota emisă miercuri de Klaus Welle, secretarul Parlamentului -general.

Eurodeputații care pot fi vaccinați

Un prim centru este programat să fie operațional în martie, când Belgia trece la „faza 1b” a lansării vaccinării. Vaccinurile ar fi disponibile pentru deputații și personalul cu vârsta peste 65 de ani sau peste 45 de ani dacă au condiții preexistente precum „obezitate, diabet, hipertensiune arterială, boli cardiovasculare, pulmonare, renale și hepatice [sau] cancere recente”, se menționează în nota.

Welle a menționat, de asemenea, că personalul din Strasbourg – sediul oficial al Parlamentului – și din Luxemburg, unde se află alte birouri, are acces la vaccinare.

Al doilea centru cu sediul la Bruxelles va fi instalat „ca parte a măsurilor de solidaritate de către Parlament cu țara noastră gazdă” și va fi disponibil pentru oamenii din regiunea Bruxelles. „Discuțiile sunt în curs de desfășurare cu regiunea Bruxelles pentru a oferi spațiu suplimentar centrelor lor de vaccinare în incinta PE”, se arată în nota lui Welle. „O locație finală trebuie încă determinată.”

29 de cazuri confirmate de Covid au fost înregistrate în Parlamentul European

Welle a adăugat în nota sa că măsurile preventive ale Parlamentului COVID-19 au funcționat bine, în decembrie, „doar 28 de cazuri confirmate de Covid-19” fiind înregistrate în Parlament.

„Comparativ cu vârful din octombrie, când numărul cazurilor a fost mult mai mare și a fost reintrodus 100% telemunca, ultimele cifre arată că efortul depus de noi toți a dat roade”, a scris Welle. „Prin urmare, este esențial să respectăm în continuare măsurile de prevenire a răspândirii virusului.”

Belgia își propune să vaccineze 70% din populația sa până la sfârșitul verii.

Locuitorii și personalul caselor de îngrijire și profesioniștii din domeniul sănătății sunt primii vaccinați. După ce persoanele cu vârsta peste 65 de ani și persoanele cu vârsta de peste 45 de ani, care sunt expuse riscului, vor primi vaccinul în martie, va fi rândul „lucrătorilor critici care dețin funcții esențiale” în aprilie și restul populației din iunie.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Horoscop miercuri, 22 septembrie. Viața a două zodii se va schimba radical de astăzi
FOTO. Gimnasta Larisa Iordache, imagini senzuale! Cum își expune trupul celebra campioană
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine e predispus la...
A mințit sau nu Bianca Drăgușanu? De câte ori a bătut-o, de fapt, Alex Bodi...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscop SPECIAL! Se anunţă câştiguri COLOSALE pentru aceşti nativi
România va începe adminstarea dozei trei de vaccin COVID-19. Ce grupe de persoane vor avea...
Cele mai bune anvelope de iarnă în 2021 după distanța de frânare pe zăpadă
BANCUL ZILEI – Femeile apetisante și admiratorii exigenți
Discriminare în era Covid. O femeie a fost refuzată la gogoșerie pe motiv că era...
Horoscop miercuri, 22 septembrie. Viața a două zodii se va schimba radical de astăzi
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Schimbare majoră privind alocațiile de stat în 2022. Posibile vești bune pentru milioane de copii
ADRIAN POLEC vrea și el un BLOC cu 8 etaje în Mamaia
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului: A fost găsită moartă
Tragedie în lumea sportului! A murit la doar 21 de ani. Totul s-a întâmplat pe...
Andreea Esca a vărsat lacrimi amare. Despărțirea a lăsat urme adânci pentru vedetă. „Mai greu...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...