Partidul de la putere din Ucraina dorește ca SUA și Turcia să fie „garanții securității”

Partidul de la putere din Ucraina dorește ca SUA și Turcia să fie „garanții securității”
Publicat: 09/03/2022, 02:27
Actualizat: 09/03/2022, 02:28

Partidul „Servitorul Poporului”, aflat la putere, propune noi garanții de securitate, pentru a proteja suveranitatea Ucrainei.

„NATO nu va accepta Ucraina cel puțin 15 ani de acum încolo, a arătat clar asta”, au declarat politicienii, potrivit bbc.com.

Partidul dorește „un acord concret care să garanteze securitatea deplină a Ucrainei, până când NATO va fi de acord cu aderarea Ucrainei”.

SUA și Turcia, precum și țările vecine cu Ucraina, sunt posibile „state garante”, care pot lua măsuri politice, economice și militare pentru a proteja această țară, greu încercată de invazia rusă.

Dar și Rusia va trebui să semneze aceste garanții, „să recunoască suveranitatea Ucrainei”.

„Nu vom lua în calcul nici măcar teoretic posibilitatea de a abandona teritoriul nostru. Este inacceptabil. Ucraina noastră cuprinde și Donețk, Luhansk și Crimeea”, a spus bărbatul.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase