Pățania unui turist român în GRECIA. A fost amendat pentru o greșeală absolut banală: „Sunt turiști, trebuie rupți”

Pățania unui turist român în GRECIA. A fost amendat pentru o greșeală absolut banală: „Sunt turiști, trebuie rupți”
Fotografie cu caracter ilustrativ
Publicat: 09/08/2023, 14:26

Grecia este una dintre cele mai căutate destinații de către turiștii români, iar cei mai mulți dintre ei se simt extraordinar în această țară.

Ei bine, pentru alții, însă, lucrurile nu sunt întotdeauna roz. Este și cazul unui român care a mers în Grecia și care a fost amendat de polițiști pentru o greșeală banală, care nu pune sub nicio formă în pericol siguranța traficului.

El spune că pur și simplu a depășit cu câțiva centimetri un semafor care indica culoarea roșie, motiv pentru care a primit amendă.

„Ieri veneam alaturi de soția meu și cei doi copii ai noștri, dinspre Thassos către Gerakini. Cu 2 km înainte de hotel, într-o intersecție semaforizata, am oprit la semafor, depășind cu 1 metru stalpul semaforului. Evident mai erau cam 20-25 metri pana în intersecție. O patrulă de la poliția traficului a pornit sirenele, o polițistă ne-a explicat în limba engleza faptul ca dacă am depășit cu 1 metru stalpul semaforului este ca si cum am trecut pe culoarea roșie, deși au fost acolo și au văzut ca am oprit și nicidecum nu am pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului.

Polițistul de la volan a avut un comportament execrabil, am rămas șocați cu cata ura a smuls plăcutele de înmatriculare. Apoi au completat procesul verbal și amenda a fost de 700 euro, fără a ne preciza aspecte juridice obligatorii despre cum se poate contesta acest act. Amenda a fost evident acordata în mod abuziv, pe principiul «sunt turisti, trebuie rupti» aspect confirmat si de patronul hotelului la care suntem cazati si care ne-a spus faptul ca deși turistii sunt cei care aduc «banii adevărați» în bugetul Greciei, polițiștii au ordin direct de la guvern pentru a aduna banii pierduti din cauza pandemiei, nefiind interesati de alte aspecte”, povestește bărbatul, citat de impact.ro.

„După 14 ani, acesta va fi ultimul concediu în Grecia”

Bărbatul spune că experiența a fost atât de neplăcută încât, după 14 ani în care a tot mers în vacanță în Grecia, a decis să nu mai meargă de acum încolo.

„În fine, nu are rost sa facem politica, dar după 14 ani de Grecia, în care am fost mereu mulțumiți de ceea ce ni s-a oferit, acest concediu va fi ultimul. Am discutat și cu o doamna avocat de origine română, aceasta explicându-mi faptul că dacă am achitat deja online amenda, nu se mai poate face ceva, iar procedurile sunt oricum extrem de scumpe și anevoioase, tocmai pentru a se acoperi aceste abuzuri si pentru a descuraja încercările de a le stopa. Tot ce au făcut cei doi polițiști au fost sa îmi dea un e-mail unde sa trimit dovada efectuării platii, am trimis acel mail si maine la ora 9.00 voi merge la Postul de Politie din Polygyros pentru a mi se restitui permisul de conducere, numerele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare al autoturismului.

Bărbatul spune că intenționează chiar să depună plângeri la MAE și CEDO, susținând că procedurile din Grecia sunt „complet antieuropene”.

Însă povestea nu s-a încheiat acolo. După toată această tevatură, bărbatul a și fost, spune el, pus degeaba pe drumuri de autoritățile elene.

„Later edit. Ni s-a spus sa venim duminică dupa ora 9.00 sa luam tot ce ni s-a confiscat. Eu am solicitat vineri, sa vin sâmbătă dar polițista cu care am discutat la telefon ne-a spus sa venim duminica, dacă duminica plecam.

Am ajuns aici si persoana care trebuia sa ne dea numerele se afla «undeva foarte departe» și va ajunge la ora 17.00. La Salonic nu putem merge fara numerele de înmatriculare. Bataie de joc. Ieri puteam veni liniștiți. În plus nici la consulat nici la ambasada, la ora asta nu raspunde nimeni”, a mai precizat turistul dezamăgit de concediul petrecut în Grecia”, spune el.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi:...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu mai ai viață privată, nu mai ai viață personală” Lidia Buble, despre obstacolele întâmpinate...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică