UPDATE: Patronii stației GPL de la Crevedia rămân în arest preventiv / Tribunalul București a respins contestația lui Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă

UPDATE: Patronii stației GPL de la Crevedia rămân în arest preventiv / Tribunalul București a respins contestația lui Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă
Dosarul exploziilor de la Crevedia. Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă / Foto: Gândul
Publicat: 19/09/2023, 16:40
Actualizat: 19/09/2023, 16:43

Cei doi patroni ai stației GPL din Crevedia, unde au avut loc exploziile care au produs un adevărat dezastru, au contestat măsura arestului preventiv. Judecătorii de la Tribunalul București au decis ca ei să rămână în spatele gratiilor.

UPDATE: Patronii stației GPL de la Crevedia rămân în arest

Contestația celor doi patroni ai stației GPL a fost respinsă ca nefondată de judecătorii de la Tribunalul București

Decizia de marți este definitivă

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă au fost arestați, pe 6 septembrie, pe o perioadă de 30 de zile, până pe 5 octombrie 2023, inclusiv. Acum, cei doi au contestat măsura restrictivă de libertate.

Tribunalul Capitalei va stabili, marți, dacă menține sau nu arestul preventiv în cazul celor doi patroni ai stației GPL din Crevedia.

În referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive s-a reținut că cei doi inculpați, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puțin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul societății o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL. Toate aceste operațiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autoritățile publice cu atribuții de supraveghere și control în materie și abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfășurarea acestei activități”, se arată în comunicatul transmis de Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În document se mai menționează că faptele descrise au avut drept consecință decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case au fost distruse total, 77 de case au fost distruse parțial, pe lângă alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție, bunuri materiale ale cetățenilor pe o rază de aproximativ 1 km.
Până acum, au fost audiate, în calitate de persoană vătămată, 16 persoane care au suferit pagube materiale și morale în urma producerii faptei pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale și care au precizat că se constituie parte civilă în cauză. Totodată, 22 persoane au fost audiate în calitate de martori.

Sechestru pe imobile și conturi bancare

Pe de altă parte, s-a dispus și instituirea unor măsuri asiguratorii asupra bunurilor celor doi patroni ai stației GPL.

”Procurorul de caz a emis o ordonanță de instituire a unor măsuri asigurătorii, apreciind că în cauză este necesară aplicarea unor asemenea măsuri pentru a se putea asigura repararea pagubelor cauzate prin comiterea infracțiunii și pentru a garanta executarea cheltuielilor judiciare. În ceea ce privește suspectul persoană juridică s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului cu privire la mai multe bunuri imobile, după cum urmează: 5 în județul Botoșani, 4 în județul Călărași, 28 în județul Dâmbovița, 6 în județul Giurgiu, 19 în județul Ilfov, unul în județul Olt.

Cu referire la unul dintre inculpați, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului cu privire la un bun imobil situat în București, precum și cu privire la un număr de 7 conturi bancare.

De asemenea, aceeași măsură a fost dispusă cu privire la bunurile celui de al doilea inculpat, respectiv 7 bunuri imobile situate în București și un număr de 8 conturi bancare”, se mai menționează în comunicat.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Raed Arafat anunță primele concluzii ale anchetei privind exploziile de la Crevedia / „Nu a venit doctorul Arafat şi a dat dispoziţii”

VIDEO. Cum arată dezastrul lăsat în urmă de exploziile de la Crevedia /„Aici au fost cățelușii, dar cred că sunt morți. Nu au avut nicio șansă”

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O prezentatoare din România a început să plângă în direct, în această dimineață. Femeia primise...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
DJ Lalla s-a cazat în Mamaia la un prieten pe care îl cunoscuse pe TikTok...
Cum face amor, la menopauză, Naomi Watts: Când scapi de...
Andre Bîrleanu şi-ar fi bătut şi violat iubita de 22 de ani. Alte două foste...
Dusterul pe care românii nu l-au putut cumpăra se vinde pe AUTOVIT. Cât costă cea...
Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni
O anumită categorie de angajați va primi 1.500 de lei de la stat. Cine va...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
Job-ul din România plătit cu 5.000 de lei/lună, pentru care ai nevoie 'decât' de 8...
APARE pe cer VINERI, 29 septembrie! Cum să vezi CEA MAI MARE Lună din 2023
ALERTĂ MAXIMĂ în România! Anunțul făcut de Ministerul Apărării chiar în ACEASTĂ DIMINEAȚĂ
Exclusiv. Viorel Păunescu, imagini înduioșătoare. Omul de afaceri, greutăți la 88 de ani. Video
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse