Patru directori de școală au fost PREMIAȚI pentru rezultate excepționale în educație. Silvia Toth:”Directorii au nevoie de recunoaștere”

Patru directori de școală au fost PREMIAȚI pentru rezultate excepționale în educație. Silvia Toth:Directorii au nevoie de recunoaștere
Publicat: 10/10/2023, 15:25
Actualizat: 10/10/2023, 15:28

Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2023, organizată de AVE pentru al șaptelea an consecutiv, și-a desemnat câștigătorii la Ateneul Român. Patru directori de școală din România care au transformat viețile elevilor, dar și școlile pe care le conduc au fost premiați pentru proiectele în care s-au implicat în anul școlar 2022 – 2023.

Peste 200 de directori de școli, licee și grădinițe din întreaga țară au aplicat la ediția din acest an a Premiilor pentru Directorii Anului.

„Fiecare ediție a Galei Premiilor pentru Directorii Anului ne demonstrează că în România există modele de leadership și antreprenoriat care reușesc să transforme educația. Fiecare director câștigător este o sursă de inspirație pentru întreaga comunitate școlară, indiferent de problema pe care și-a propus să o rezolve.

Fie că abordează fenomenul abandonului școlar, fie că se axează pe creșterea ratei de promovabilitate la examenele naționale, acești directori au nevoie atât de recunoașterea noastră, a societății, cât și de susținere și încurajare”, spune Silvia Toth, Director Programe Educaționale, AVE.

Raluca Mariana Cozma, Directorul Anului 2023, a atras pentru școală fonduri de peste 787.000 de euro în patru ani de activitate

Directorul Anului 2023 a fost desemnată Raluca Mariana Cozma de la Școala Gimnazială „Ion Ghica” din Iași. Aceasta a atras pentru școală fonduri de peste 787.000 de euro în patru ani de activitate. Mai mult decât atât, ca să contribuie la reducerea absenteismului și creșterea rezultatelor școlare, directorul Raluca Mariana Cozma a consolidat relația cu părinții și comunitatea locală, în așa fel încât aceștia să fie mai implicați în viața școlii. Astfel, a reușit să reducă nivelul abandonului școlar de la 1,7% la 0.03% și a crescut promovabilitatea la Evaluarea Națională la 94% în 2023, de la 78% în 2021.

Raluca Mariana Cozma, Directorul Anului 2023, a atras pentru școală fonduri de peste 787.000 de euro în patru ani de activitate

Raluca Mariana Cozma a introdus opționale de Educație financiară, Educație juridică și Teatru pentru a atrage și păstra elevii în școală. Alături de UNICEF România, a implementat un proiect în valoare de 29.000 de euro prin care școala a devenit hub de învățare pentru copiii ucraineni din Iași.

Diana Brătucu, Directorul Anului 2023 pentru Antreprenoriat: 90% din sălile de clasă din școală sunt dotate cu materiale digitale

Premiul „Directorul Anului pentru Antreprenoriat” a fost câștigat de Diana Brătucu, directorul Școlii Gimnaziale „Traian” din Craiova. Printr-o investiție de peste 450.000 de euro, 90% dintre sălile de clasă au fost dotate cu echipamente digitale . Școala a fost introdusă în lista unităților pilot care utilizează exclusiv catalogul electronic, ceea ce a dus la îmbunătățirea comunicării cu părinții și scăderea gradului de absenteism școlar.

Diana Brătucu, Directorul Anului 2023 pentru Antreprenoriat: 90% din sălile de clasă din școală sunt dotate cu materiale digitale

Rosemarie Delia Cocoană, Directorul Anului 2023 pentru Egalitate de Șanse: directorul care schimbă mentalități

Premiul „Directorul Anului pentru Egalitate de Șanse” a fost acordat directorului Școlii Gimnaziale din Eșelnița, Rosemarie Delia Cocoană, care a avut inițiative cu impact semnificativ pentru elevii din comunitatea romă și din familiile defavorizate care compun 70% din colectivul școlii. A scăzut cu 25% numărul elevilor corigenți și repetenți, a crescut cu 20% numărul elevilor care obțin rezultate bune la învățătură și provin din familii defavorizate și a angajat un mediator școlar din comunitatea romă, care ajută școala în lupta împotriva abandonului școlar.

Rosemarie Delia Cocoană, Directorul Anului 2023 pentru Egalitate de Șanse: directorul care schimbă mentalități

Vasile Benedek, Directorul Anului 2023 pentru Inovare: fonduri de 500.000 de euro atrase prin PNRR pentru modernizarea școlii

Premiul „Directorul Anului pentru Inovare” a fost primit de directorul Liceului Tehnologic „Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei, Vasile Benedek. Acesta a derulat proiecte europene, naționale și locale, pentru ca elevii din școală să fie la curent cu cele mai noi tehnologii în specializările pentru care se pregătesc, dar și pentru modernizarea școlii.

Vasile Benedek, Directorul Anului 2023 pentru Inovare: fonduri de 500.000 de euro atrase prin PNRR pentru modernizarea școlii

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV| Ce înseamnă, dincolo de vorbe, ZIUA EDUCAȚIEI? Inițiatoarea proiectului „Școala de gramatică“: „Avem nevoie să trăim educația în fiecare zi”

EXCLUSIV | Școala românească, o „ciorbă” cu multe ingrediente. Expert în educație: „Acest sistem creează fuga după note, trebuie găsit un echilibru”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?