Pe cine lasă Piedone „moștenitor” la Primăria Sectorului 5, după ce a fost condamnat definitiv în dosarul „Colectiv”

Pe cine lasă Piedone „moștenitor” la Primăria Sectorului 5, după ce a fost condamnat definitiv în dosarul „Colectiv”
Sursa: sector5.ro
Publicat: 12/05/2022, 21:42

Atribuţiile de primar ale lui Cristian Popescu-Piedone au fost preluate de viceprimarul Mircea Nicolaidis de la Partidul Umanist Social Liberal (PPU-SL), partidul fondat de Dan Voiculescu, după ce edilul Sectorului 5 a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv.

Mircea Nicolaidis a explicat că atribuţiile de edil i-au fost delegate, întrucât a fost desemnat să le preia anterior, prin hotărâre de Consiliu Local.

El a amintit că, potrivit noului Cod administrativ, sunt doi viceprimari, dintre care unul este desemnat de Consiliul Local să preia atribuţiile primarului în caz că aceasta se impune. Mircea Nicolaidis a adăugat că în maximum şase luni trebuie organizate alegeri pentru funcţia de primar, conform Codului administrativ.

„În primul rând trebuie să ducem mai departe munca depusă până acum de domnul primar cu această echipă care s-a format aici. Noi credem că sunt schimbări vizibile în sector”, a declarat viceprimarul pentru Agerpres.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone – actual primar al Sectorului 5 – a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. Sentința vine la aproape 7 ani de la tragedia în urma căruia au murit 62 de oameni, iar alți aproximativ 150 au rămas mutilați pe viață. În prima instanță, el primise 8 ani și șase luni de închisoare.

Prietenia dintre viceprimarul Nicolaidis Mircea-Horațiu și Piedone datează de peste 20 de ani, cei doi fiind în prezent și membri ai aceluiași partid – PPUSL, relatează ziare.com. În 2001, Nicolaidis lucra la Piețe Sector 6, în timp ce Piedone era consilier general și inspector la Primăria Sectorului 6. În această perioadă Piedone începe să-și capete popularitatea, precum și prorecla, ca urmare a controalelor din piețe.

Cei doi fac echipă din nou câțiva ani mai târziu după ce Piedone ajunge primar la Sectorul 4, iar Nicolaidis, conform CV-ului este numit director executiv adjunct DGASPC Sector 4, iar apoi director executiv din 2009 până în 2017.

Numele lui Nicolaidis ajunge într-un scandal public după ce, în 2014, șase persoane cu dizabilități mintale aflate în îngrijirea DGASPC Sector 4, instituție unde era director, au murit într-un centru care funcționa ilegal în orașul Breaza, conform Centrului de investigații Media,

După demisia lui Piedone de la primăria Sectorului 4 ca urmare a incendiului de la Colectiv, cei doi au ajuns din nou în echipă, de data asta la sectorul 5, în formație primar – viceprimar.