Percheziții la Primăria Capitalei. Sunt vizate mai multe angajări făcute în perioada 2020-2021. Reacția lui Nicușor Dan

Percheziții la Primăria Capitalei. Sunt vizate mai multe angajări făcute în perioada 2020-2021. Reacția lui Nicușor Dan
Publicat: 20/01/2022, 09:33
Actualizat: 20/01/2022, 10:24

Procurorii au descins, joi dimineața, la Primăria Capitalei. Este vizat departamentul de Resurse Umane, în urma mai multor angajări care au fost făcute la instituție, în 2020 și 2021. De asemenea, sunt verificate și Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public, dar și Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, au precizat, pentru GÂNDUL, surse judiciare.

Informația a fost confirmată de primarul Nicușor Dan.

„Au ajuns la mine la birou, mi-au spus că vor să facă o percheziție. Mi-au spus ceva legat de Resurse Umane, dar pentru că pregăteam conferința de presă (referitoare la greva STB – n.red.) o să discut cu ei când mă întorc. Au venit la mine, eu fiind șeful instituției, să îmi spună că au mandat pentru a ridica documente”, a spus primarul general, joi.

Procurorii anticorupție caută probe în cauzul mai multor angajări făcute în cadrul Primăriei București.

Anunțul procurorilor DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022 (joi – n.red.), ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, a transmis, joi, structura anticorupție.

Conform unor surse judiciare, pe lângă Primăria Capitalei, sunt verificate și Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public și Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult