Pericol de inundații în sate din cinci județe. Hidrologii au emis avertizare cod galben

Pericol de inundații în sate din cinci județe. Hidrologii au emis avertizare cod galben
Foto ilustrativ
Publicat: 03/01/2022, 14:54

Hidrologii au avertizat că există risc de inundații în mai multe localități din județele Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Bihor și Arad, din cauza viiturilor rapide, în urma precipitațiilor și a topirii zăpezii. Avertizarea cod galben intră în vigoare de luni, ora 18.00 și este valabilă până joi după-amiază.

Sub avertizare cod galben vor fi râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare),  Someşul Mare (judeţul Bistriţa-Năsăud), Crişul Negru -bazinul din amonte de S.H. Beiuş (judeţul Bihor),  Arieş – bazinul din amonte de S.H. Baia de Arieş (judeţul Alba), a anunțat, luni, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

De luni până joi se pot produce inundații în mai multe localități din cele cinci județe, din cauza precipitațiilor anunțate în următoarele 72 de ore și a cedării apei din stratul de zăpadă, care pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie și viituri rapide pe râurile mici.

Riscul de inundații este mai mare de marți, ora 20.00, până miercuri noapte, pe unele râuri din judeţele Maramureş şi Satu Mare, a precizat INHGA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase