Permise de conducere luate cu mită în Teleorman. Șpaga ar fi ajuns la șefii de la Permise și Înmatriculări Auto

Permise de conducere luate cu mită în Teleorman. Șpaga ar fi ajuns la șefii de la Permise și Înmatriculări Auto
Sursa: Shutterstock
Publicat: 19/11/2021, 12:55
Actualizat: 27/12/2021, 12:09

Procurorii DNA au dat de urma unor practici de mituire, care durau de aproape doi ani, a șefilor de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Teleorman. Probele din anchetă arată că aceștia ar fi luat bani fie de la viitori șoferi care voiau să fie siguri că iau proba practică a examenului pentru permisul de conducere, fie de la cei care voiau înmatricularea rapidă a mașinilor.  

Stelian Lupu, fostul șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Teleorman, a ajuns joi la Direcția Națională Anticorupție, pentru ca procurorii să îi aducă la cunoștință că este acuzat că a luat de șapte ori mită. Anchetatorii l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile, timp în care are mai multe interdicții.

În același dosar, Cristian Velcea, fostul șef al Compartimentului Permise de Conducere și Examinări de la SPCRPCIV Teleorman, a fost pus sub acuzare din 15 noiembrie, pentru luare de mită. În cazul acestuia, instanța a dispus plasarea în arest la domiciliu.

Și fostul șef de la Înmatriculări Vehicule, Daniel Cristian Eib, este acuzat că a luat de cinci ori mită, acesta fiind cercetat, din 17 noiembrie, sub control judiciar.

Anchetatorii au probe că cei trei șefi de la Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Teleorman au primit, din 2020 până în august 2021, bani și bunuri de la candidați care voiau să fie admiși la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere sau de la persoane care voiau înmatricularea rapidă a unor autoturisme, potrivit DNA.

Stelian Lupu și Daniel Cristian Eib au interdicție să părăsească țara și să comunice cu martori din dosarul în care sunt cercetați. Procurorii le-au mai interzis să ocupe funcțiile de conducere, dar și să dețină sau să folosească arme.

Ancheta nu îi vizează doar pe cei trei foști șefi ai SPCRPCIV Teleorman, procurorii anticorupție precizând că se fac acte de urmărire penală și pentru alte persoane.