Peste 4,2 tone de carne și alimente neconforme, confiscate în stațiunile de pe Valea Pravovei și din Brașov, înainte de Revelion

Peste 4,2 tone de carne și alimente neconforme, confiscate în stațiunile de pe Valea Pravovei și din Brașov, înainte de Revelion
Imagine cu caracter ilustrativ
Publicat: 31/12/2021, 14:23

Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au dispus confiscarea a peste 4,2 tone de alimente neconforme în urma unui control în stațiunile din Brașov și de pe Valea Prahovei.

„Având în vedere că zonele de agrement din județele Brașov și Prahova sunt frecventate în această perioadă de un număr foarte mare de turiști, ceea ce implică și un consum crescut de produse alimentare, conducerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a dispus organizarea de controale, pentru a se asigura că sărbătorirea trecerii dintre ani se desfășoară fără incidente alimentare”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de ANSVSA.

Potrivit sursei citate, acțiunea desfășurată de inspectorii din cele două județe a avut loc în intervalul 28 – 30 decembrie.

Controalele au vizat respectarea condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate produsele alimentare de origine animală și nonanimală, pentru asigurarea salubrităţii alimentelor şi eliminarea oricărui risc alimentar.

Au fost verificate 128 de societăți comerciale

Timp de două zile, au fost verificate 128 de societăți comerciale (restaurante, baruri, pensiuni turistice cu bloc alimentar, magazine alimentare, supermarketuri, carmangerii, laboratoare de cofetarie, brutării, depozite de legume fructe, piețe agroalimentare etc.).

Ca urmare a neregulilor constatate și încălcării prevederilor legislației în domeniul siguranței alimentelor, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 143.200 lei și au fost reținute oficial peste 4.200 de kg de carne, produse din carne, legume și fructe”, se mai arată în comunicatul ANSVSA.

Insituția anunță că va continua supravegherea operatorilor din industria alimentară și în perioada următoare, prin intensificarea acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică până pe data de 7 ianuarie 2022 şi prin asigurarea serviciului de permanenţă, de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor de la nivelul DSVSA județene și a municipiului București.