Petre Daea a ajuns la DNA. Ministrul Agriculturii este audiat în calitate de martor în dosarul lui Adrian Chesnoiu

Petre Daea a ajuns la DNA. Ministrul Agriculturii este audiat în calitate de martor în dosarul lui Adrian Chesnoiu
Publicat: 22/07/2022, 10:32
Actualizat: 22/07/2022, 11:04

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, este audiat astăzi la DNA în dosarul în care este pus sub acuzare predecesorul său, Adrian Chesnoiu. Daea a ajuns în jurul orei 9.00 la sediul DNA, unde este audiat în calitate de martor. 

Actualul ministru al agriculturii, Petre Daea, ar fi intervenit pentru aranjarea unor concursuri de angajare la direcțiile agricole județene în cazul a patru persoane, iar numele său apare în documentele din dosarul lui Adrian Chesnoiu, care a fost deja pus sub acuzare pe motiv că ar fi aranjat un concurs de numire la direcțiile agricole din țară, susține DNA.

Într-una din interceptările procurorilor, Adrian Chesnoiu îi cere unui membru al comisiei de concurs să îl ajute pe un cunoscut al lui Petre Daea.

De asemenea, discuțiile scot la iveală și că fostul ministru Chesnoiu îi cere celui care a denunțat faptele la DNA să nu le dea candidaților subiectele integral, ca să nu ajungă „la televizor”.

Petre Daea a evitat să spună, săptămâna trecută, într-o conferință de presă, dacă a intervenit pe lângă fostul ministru al agriculturii pentru angajări.

„Aici nu vă dau niciun fel de răspuns. Să lăsăm justiția unde este ea”, a spus Daea.

Adrian Chesnoiu a fost pus sub acuzare după ce parlamentarii i-au ridicat imunitatea. Acesta și-a dat demisia imediat după ce a fost depusă cererea DNA. Astfel, Petre Daea a preluat din nou portofoliul de la Ministerul Agriculturii.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase