Piedone dă de pământ cu inițiativa lui Nicușor Dan de blocare a PUZ-urilor de sectoare: „Concluzia referatului, pentru care îți trebuie maximum tupeu, este una halucinantă”

Piedone dă de pământ cu inițiativa lui Nicușor Dan de blocare a PUZ-urilor de sectoare: „Concluzia referatului, pentru care îți trebuie maximum tupeu, este una halucinantă”
Foto Facebook, primaria sectorului 5
Publicat: 23/02/2021, 11:21

Cristian Popescu Piedone spune că a analizat referatul de specialitate pentru proiectul lui Nicușor Dan care prevede blocarea PUZ-urilor de sectoare și spune că are mari probleme, și că este același pentru toate sectoarele. Asta în ciuda faptului că, potrivit lui Pidone, PUZ-urile sunt diferite!

„Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone demontează referatul de specialitate referitor la hotărârea inițiată de Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, care se referă la anularea Planului Urbanistic Zonal al Sectorului 5.

După o analiză făcută de Primarul Sectorului 5, împreună cu aparatul propriu din cadrul instituției, s-a ajuns la concluzia că referatul de specialitate întocmit de arhitectul șef de la Primăria Capitalei este același la toate sectoarele, fără ca acesta să se fi obosit să găsească măcar o singură diferență. Este evident ca nu toate PUZ-urile au exact aceleași probleme”, se arată într-o informare a Primăriei sectorului 5 din Capitală!

Ce spune primarul Piedone despre inițiativa lui Nicușor Dan:

„Nimic nu este perfect, dar totul este perfectibil, în condițiile legii. Primele fraze ale referatului de specialitate sunt niște afirmații general valabile referitoare la domeniul urbanismului, dar concluzia din final, pentru care îți trebuie maximum de tupeu, este una halucinantă: neagă exact ce a afirmat anterior.

Primăria Generală nu este împiedicată de nimic, dar absolut nimic, (cu excepția interesului de a nu avea nicio reglementare și să fie toți cu mâna întinsă la “mila” semnatarilor) să facă o documentație PUG prin care să corecteze așa-zisele nereguli ale PUZ-ului Sectorului 5.

„TOATE argumentele invocate sunt neadevăruri”

Spun “așa-zisele” deoarece TOATE argumentele invocate sunt neadevăruri.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Aparatul de specialitate din cadrul Primăriei Sectorului 5 a făcut o analiză referitoare la argumentele invocate în Referatul de aprobare întocmit de Primarul General:

„1. Calculul suprafeței de spațiu verde pe cap de locuitor.

Pornește de la un adevăr: așa este prevăzut în Legea 24/2007 actualizată.

Continuă cu o încadrare falsă: legea se referă la nivel de Municipiu, nu la nivel de PUZ. Nimic nu îl împiedică pe Primarul General să propună spre aprobare o documentație de urbanism de rang superior, adică PUG, care să corecteze eventualele “erori” de la nivelul unui PUZ aprobat (de sector sau alt fel). E mult mai “interesant” pentru un primar să nu aibă reglementare și să fie toți cu „mâna întinsă la mila lui”.

Revenind strict pe calcule de spații verzi, conform datelor furnizate de Intergraph, înainte de aprobarea PUZ-ului Sectorului 5 erau 1 825 172,3 mp de spații verzi, iar prin implementarea PUZ-ului aprobat s-ar ajunge la 2 850 571,6 mp de spații verzi: deci un plus de 1 025 399,3 mp de spațiu verde, în niciun caz o diminuare.

  1. Așa-zisul “fond forestier” invocat, este un teren al MAPN, înscris în cartea funciară cu mențiunea “curți-construcții”, fiind în realitate cea mai mare sursă de poluare cu ambrozie de la nivelul Bucureștiului (cele 103 de hectare, plus altele aproximativ 100 hectare adiacente). Aceasta uriașă sursă de alergie la nivelul populației Capitalei este considerată “fond forestier”, deși nu se găsește nici măcar un copac în toată această zonă.

„PUZ-urile promovate de autoritatea publică locală pot modifica indicatorii de urbanism cu cât consideră autoritatea publică”

În concluzie, orice s-ar face pe acest teren (iar PUZ-ul Sectorului 5 propune transformarea din 103 hectare de curți-construcții în 50 de hectare de spațiu verde, păstrând doar jumătate pentru curți-construcții) ar însemna fix a avea grija de sănătatea bucureștenilor, fiind astfel de interes public major.

  1. PUZ-urile promovate de autoritatea publică locală pot modifica indicatorii de urbanism cu cât consideră autoritatea publică, fără a depăși CUT (Coeficientul de Utilizare a Terenului) = 4.

Afirmația invocată este falsă deoarece modificarea cu 20% se referă strict la persoanele fizice sau juridice care au un interes privat (iar legiuitorul a avut grijă, pe drept, ca acest interes privat să nu vină în conflict major cu interesul public “…documentații de urbanism elaborate în baza unui aviz de oportunitate, inițiate de persoane fizice și juridice, care conțin modificări ale indicatorilor urbanistici în limita a maximum 20% și care nu modifică caracterul general al zonei”.

Prin urmare, PUZ-ul Sectorului 5 este un instrument pe care Primăria Sectorului 5 a fost obligată să și-l creeze pentru a organiza la nivelul cerințelor anului 2020 activitatea de reglementare urbanistică a teritoriului pe care îl administrează, având în vedere că Primăria Municipiului București, deși e obligată prin lege să facă acest lucru, nu a putut nici la 10 ani de la expirarea unui PUG incoerent, făcut în mare grabă, să ofere un instrument adecvat de gestionare a activităților specifice. Nimic nu împiedică Primăria Generală să corecteze această documentație de urbanism prin PUG”, se arată în informarea celor de la Primăria Sectorului 5.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...