Piedone dă de pământ cu inițiativa lui Nicușor Dan de blocare a PUZ-urilor de sectoare: „Concluzia referatului, pentru care îți trebuie maximum tupeu, este una halucinantă”

Redactor:
Alexandru Coman
Piedone dă de pământ cu inițiativa lui Nicușor Dan de blocare a PUZ-urilor de sectoare: „Concluzia referatului, pentru care îți trebuie maximum tupeu, este una halucinantă”
Foto Facebook, primaria sectorului 5

Cristian Popescu Piedone spune că a analizat referatul de specialitate pentru proiectul lui Nicușor Dan care prevede blocarea PUZ-urilor de sectoare și spune că are mari probleme, și că este același pentru toate sectoarele. Asta în ciuda faptului că, potrivit lui Pidone, PUZ-urile sunt diferite!

„Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone demontează referatul de specialitate referitor la hotărârea inițiată de Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, care se referă la anularea Planului Urbanistic Zonal al Sectorului 5.

După o analiză făcută de Primarul Sectorului 5, împreună cu aparatul propriu din cadrul instituției, s-a ajuns la concluzia că referatul de specialitate întocmit de arhitectul șef de la Primăria Capitalei este același la toate sectoarele, fără ca acesta să se fi obosit să găsească măcar o singură diferență. Este evident ca nu toate PUZ-urile au exact aceleași probleme”, se arată într-o informare a Primăriei sectorului 5 din Capitală!

Ce spune primarul Piedone despre inițiativa lui Nicușor Dan:

„Nimic nu este perfect, dar totul este perfectibil, în condițiile legii. Primele fraze ale referatului de specialitate sunt niște afirmații general valabile referitoare la domeniul urbanismului, dar concluzia din final, pentru care îți trebuie maximum de tupeu, este una halucinantă: neagă exact ce a afirmat anterior.

Primăria Generală nu este împiedicată de nimic, dar absolut nimic, (cu excepția interesului de a nu avea nicio reglementare și să fie toți cu mâna întinsă la “mila” semnatarilor) să facă o documentație PUG prin care să corecteze așa-zisele nereguli ale PUZ-ului Sectorului 5.

„TOATE argumentele invocate sunt neadevăruri”

Spun “așa-zisele” deoarece TOATE argumentele invocate sunt neadevăruri.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Aparatul de specialitate din cadrul Primăriei Sectorului 5 a făcut o analiză referitoare la argumentele invocate în Referatul de aprobare întocmit de Primarul General:

„1. Calculul suprafeței de spațiu verde pe cap de locuitor.

Pornește de la un adevăr: așa este prevăzut în Legea 24/2007 actualizată.

Continuă cu o încadrare falsă: legea se referă la nivel de Municipiu, nu la nivel de PUZ. Nimic nu îl împiedică pe Primarul General să propună spre aprobare o documentație de urbanism de rang superior, adică PUG, care să corecteze eventualele “erori” de la nivelul unui PUZ aprobat (de sector sau alt fel). E mult mai “interesant” pentru un primar să nu aibă reglementare și să fie toți cu „mâna întinsă la mila lui”.

Revenind strict pe calcule de spații verzi, conform datelor furnizate de Intergraph, înainte de aprobarea PUZ-ului Sectorului 5 erau 1 825 172,3 mp de spații verzi, iar prin implementarea PUZ-ului aprobat s-ar ajunge la 2 850 571,6 mp de spații verzi: deci un plus de 1 025 399,3 mp de spațiu verde, în niciun caz o diminuare.

  1. Așa-zisul “fond forestier” invocat, este un teren al MAPN, înscris în cartea funciară cu mențiunea “curți-construcții”, fiind în realitate cea mai mare sursă de poluare cu ambrozie de la nivelul Bucureștiului (cele 103 de hectare, plus altele aproximativ 100 hectare adiacente). Aceasta uriașă sursă de alergie la nivelul populației Capitalei este considerată “fond forestier”, deși nu se găsește nici măcar un copac în toată această zonă.

„PUZ-urile promovate de autoritatea publică locală pot modifica indicatorii de urbanism cu cât consideră autoritatea publică”

În concluzie, orice s-ar face pe acest teren (iar PUZ-ul Sectorului 5 propune transformarea din 103 hectare de curți-construcții în 50 de hectare de spațiu verde, păstrând doar jumătate pentru curți-construcții) ar însemna fix a avea grija de sănătatea bucureștenilor, fiind astfel de interes public major.

  1. PUZ-urile promovate de autoritatea publică locală pot modifica indicatorii de urbanism cu cât consideră autoritatea publică, fără a depăși CUT (Coeficientul de Utilizare a Terenului) = 4.

Afirmația invocată este falsă deoarece modificarea cu 20% se referă strict la persoanele fizice sau juridice care au un interes privat (iar legiuitorul a avut grijă, pe drept, ca acest interes privat să nu vină în conflict major cu interesul public “…documentații de urbanism elaborate în baza unui aviz de oportunitate, inițiate de persoane fizice și juridice, care conțin modificări ale indicatorilor urbanistici în limita a maximum 20% și care nu modifică caracterul general al zonei”.

Prin urmare, PUZ-ul Sectorului 5 este un instrument pe care Primăria Sectorului 5 a fost obligată să și-l creeze pentru a organiza la nivelul cerințelor anului 2020 activitatea de reglementare urbanistică a teritoriului pe care îl administrează, având în vedere că Primăria Municipiului București, deși e obligată prin lege să facă acest lucru, nu a putut nici la 10 ani de la expirarea unui PUG incoerent, făcut în mare grabă, să ofere un instrument adecvat de gestionare a activităților specifice. Nimic nu împiedică Primăria Generală să corecteze această documentație de urbanism prin PUG”, se arată în informarea celor de la Primăria Sectorului 5.

 

 

VIDEO | Oare iubitul ei ştie? :) Ce făcea tânăra din imagine în timpul meciului...
DUEL în lumea interlopă. Finul lui Nuțu Cămătaru, înjunghiat de cel mai mare dușman al...
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Șoc: Gigi Becali se retrage la mănăstire! Cum își pregătește fiicele și soția și când...
Diana Șoșoacă, un nou gest INCREDIBIL! Cui cere AJUTORUL avocata din Iaşi
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompeii
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Boala care te face de nouă ori mai predispus la deces din cauza infecției cu...
DUEL în lumea interlopă. Finul lui Nuțu Cămătaru, înjunghiat de cel mai mare dușman al...
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Horoscop 1 martie. Singura zodie care trebuie să aibă mare grijă ce face de Mărțișor
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Ce fac bogaţii planetei ca să îşi asigure imunitatea în vremea pandemiei
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide