Plata parcării în timpul nopţii, în staţiunea Mamaia, nu va fi suspendată. Consiliul Local al municipiului Constanţa nu a aprobat proiectul de hotărâre

Plata parcării în timpul nopţii, în staţiunea Mamaia, nu va fi suspendată. Consiliul Local al municipiului Constanţa nu a aprobat proiectul de hotărâre
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 21/07/2022, 19:01

Consiliul Local al municipiului Constanţa nu a aprobat proiectul de hotărâre privind plata parcării în timpul nopţii, în staţiunea Mamaia, iar ca urmare, ea nu va fi suspendată. Primarul Vergil Chiţac, cel care anunţase la sfârşitul săptămânii trecute că parcarea nu va mai fi plătită în Mamaia între orele 22.00 – 08.00, nu a fost prezent la şedinţă.

Consiliul Local Municipal a fost convocat, joi, online, într-o şedinţă extraordinară, ce a avut o durată de două ore, pe ordinea de zi aflându-se un singur proiect de hotărâre. Este vorba despre suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din municipiul Constanţa.

Proiectul, al cărui inițiator a fost primarul Vergil Chiţac, prevedea ca în intervalul orar 22.00 – 08.00 parcarea să fie gratuită în staţiunea Mamaia. Edilul nu a fost, însă, prezent la şedinţa Consiliului Local, în cadrul căreia au fost propuse mai multe amendamente, atât de la USR, cât şi de la PSD.

În urma mai multor discuţii în contradictoriu, şedinţa a fost oprită câteva minute pentru lămurirea unor chestiuni tehnice legate de conţinutul proiectului respectiv. În cele din urmă, preşedintele de şedinţă a supus la vot proiectul de hotărâre. În urma dezbaterilor, forma acestuia a fost următoarea: „Se aprobă suspendarea obligativităţii tarifului de parcare din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, zilnic, între orele 20 – 08.00, pânâ la 31 decembrie 2022, inclusiv”.

Ulterior, consilierii au trecut la votarea acestui proiect, după două ore de discuții. Deoarece mai mulţi consilieri nu au primit chestionarul unde trebuiau să îşi exprime punctul de vedere, din cauza unor probleme tehnice, votul a fost reluat. În cele din urmă, 10 consilieri au votat pentru, iar 14 s-au abţinut, proiectul nefiind aprobat.

La sfârşitul săptămânii trecute, primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a anunţat că parcările în municipiu şi în Mamaia vor fi gratuite între orele 22 – 08. Edilul a precizat că această decizie urmează să intre în vigoare după următoarea şedinţă a Consiliului Local. Anunţul a venit la o zi după ce Primăria Mangalia a eliminat taxa de parcare în staţiunile din sudul litoralului, informează adevărul.ro.

Potrivit agenţilor economici din Mamaia, motivul pentru care staţiunea a avut mai puţini turişti, până în acest moment, este legat de preţul parcării. Tariful de parcare pentru zona 0, cum a fost încadrată staţiunea Mamaia, este de patru lei pe oră, acelaşi preţ fiind valabil şi pentru centrul Constanţei.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București, și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase