Pleacă UDMR de la guvernare? Ce a declarat Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului

Pleacă UDMR de la guvernare? Ce a declarat Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului
Senatoarea PNL Alina Gorghiu / Sursă Foto: Facebook
Publicat: 01/08/2022, 19:54
Actualizat: 01/08/2022, 19:55

Preşedintele interimar al Senatului şi vicepreşedinte PNL, Alina Gorghiu, a afirmat că nu este nevoie să fie generată o criză guvernamentală din cauza declaraţiilor hazardate făcute de către Viktor Orban în România.

Alina Gorghiu a vorbit, luni, despre posibilitatea ca UDMR să iasă de la Guvernare ca urnare a declarațiilor premierului maghiar Viktor Orban, care a spus săptămâna trecută al Băile Tușnad că ”țările în care se amestecă europeni și non-europeni nu mai sunt națiuni”.

„La acest moment România are un mare noroc, de altfel şi un avantaj că în acest context extrem de complicat avem şi premier si preşedinte şi colegi în Guvern şi Parlament cu valori democratice europene asumate.
Nu cred că este vreun pericol ca democraţia să decadă, aşa cum se întâmplă în alte state şi am văzut un discurs de care ne-am disociat, acela susţinut de premierul Viktor Orban.
Nu este nevoie să generăm acum o criză guvernamentală din pricina declaraţiilor pe care hazardat le-a făcut premierul Ungariei pe teritoriul României. De ce? Avem un context foarte complicat, avem război la graniţă. Sigur devine uşor obositoarea pentru publicul larg, dar aceasta este realitate”, a declarat Alina Gorghiu, luni, la Digi 24.

Premierul Ungariei Viktor Orban a mai spus, săptămâna trecută, la Tuşnad, că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie a Occidentului, el precizând totodată că discursul ruşilor trebuie luat în serios.

De asemenea, Viktor Orban consideră că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul, iar conflictul nu va fi încheiat decât în urma negocierilor ruso-americane.