PMP cere demisia conducerii ANRE: „Electricianul lui Dragnea și toți sinecuriștii PSD, PNL și UDMR să plece din funcție”

PMP cere demisia conducerii ANRE: „Electricianul lui Dragnea și toți sinecuriștii PSD, PNL și UDMR să plece din funcție”
PMP cere demisia conducerii ANRE: „Electricianul lui Dragnea și toți sinecuriștii PSD, PNL și UDMR să plece din funcție” / Foto: Pixabay - Caracter ilustrativ
Publicat: 20/01/2022, 11:49

Partidul Mişcarea Populară solicită demisia/demiterea întregii conduceri a ANRE pentru modul în care această instituţie a gestionat punerea în aplicare a legislaţiei adoptate de Parlamentul României pentru plafonarea şi compensarea facturilor la gaze naturale şi electricitate.

„La fel cum s-a întâmplat şi la ASF în cazul falimentului CityInsurance, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a fost mai preocupată să îi protejeze pe cei cărora ar trebui să li se impună regulile decât pe cetăţenii români. O instituţie a statului român care ar trebui să asigure tocmai respectarea legii de către companii şi să împiedice abuzurile a creat cadrul necesar spolierii oamenilor prin facturi uriaşe abuzive.

Nu ştim dacă este vorba de rea-credinţă sau de incompetență crasă, dar electricianul lui Dragnea, fostul deputat PSD Dumitru Chiriţă, trebuie urgent să fie demis din fruntea ANRE. Nimic nu l-a recomandat vreodată pentru acest post în afară de slugărnicia faţă de Daddy comutată în sărutarea condurului lui Marcel Ciolacu. Pur şi simplu, ANRE a devenit un cimitir al elefanţilor politici tip Chiriţă (care a fugit în Caraibe să plângă de grija facturilor românilor) şi un sat de vacanţă pentru clientela politică a partidelor aflate la Putere. Dovadă în acest sens stă şi numirea recentă, cu voturile PSD, PNL şi UDMR în Parlament, a fratelui lui Paul Stănescu în conducerea ANRE”, este mesajul PMP.

PMP, despre „politrucii” de la conducerea ANRE

„PMP susţine modificarea legislaţiei pentru toate autorităţile de reglementare din România în aşa fel încât în conducerile instituţiei să nu se mai regăsească politruci precum Dumitru Chiriţă sau Alexandru Stănescu. Ar trebui să se aplice aceleaşi reguli ca la guvernanţa corporativă. Propunerea Mişcării Populare este ca membrii consiliilor de administraţie să nu fi fost cinci ani înaintea ocupării acestor funcţii membri ai unor partide politice. Doar profesionalizând conducerile acestor autorităţi de reglementare vom avea un arbitraj corect pe piaţă unde se învârt miliarde de euro anual şi unde, în mod logic, sunt interese foarte mari.

Reamintim faptul că, abia pe 27 noiembrie 2021, au fost publicate în Monitorul Oficial normele de aplicare ale legii 259/2021 prin care se stabilea schema de plafonare şi compensare facturilor la energi, în condiţiile în care actul normativ fusese adoptat în octombrie. ANRE avea obligaţia să le atragă atenţia guvernanţilor să adopte aceste norme de aplicare mai devreme şi să se implice activ în elaborarea lor. ANRE a asistat pasiv la această situaţie şi a permis astfel companiilor furnizoare de gaze naturale şi curent electric să emită milioane de facturi necompensate prevalându-se de lipsa normelor de aplicare de la acel moment.”, mai trasmite PMP.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Statele Unite ale Americii pregătesc un pachet de arme de 1 miliard de dolari pentru...