PMP: ”Să integrăm unitățile medicale private în sistemul de sănătate public”

PMP: ”Să integrăm unitățile medicale private în sistemul de sănătate public”
Publicat: 13/10/2021, 13:47

În contextul pandemiei de coronavirus, cel de-al patrulea val afectând, grav, întregul sistem medical din România, reprezentanții Partidului Mișcarea Populară consideră că există un ”monopol” al Casei Naționale de Sănătate, iar acesta ar trebui eliminat.

În același timp, PMP solicită ca în sistemul 112 de urgență să fie introduse permanențele și la ambulanțele care aparțin unor unități medicale private.

”Monopolul Casei Naționale de Sănătate trebuie eliminat, iar în sistemul 112 de urgență trebuie introduse permanențele și la ambulanțele private. PMP salută decizia ca ambulanțele private să poată răspunde la 112 pentru a ajuta sectorul public în pandemia de COVID.

Solicităm ca această măsură să fie menținută tot timpul, iar serviciul de urgență din sistemul privat trebuie integrat în sistemul public, astfel încât românii să aibă acces imediat la servicii medicale”, precizează reprezentanții PMP.

”În situații critice primează salvarea de vieți”

Importanța sistemului privat de sănătate este incontestabilă, cu atât mai mult într-o perioadă de criză medicală generată de pandemie. Spitalele sunt supraaglomerate, foarte mulți oameni dorind să își facă testele anti-COVID.

Viețile oamenilor sunt cele mai importante, iar PMP solicită ca proiectul referitor la o Nouă Lege a Sănătății să fi pus, cât mai urgent, în dezbatere.

”Sistemul privat poate ajuta foarte mult, în contextul în care unitățile medicale sunt  supraaglomerate, în special de cei care doresc să se testeze.  Totodată, în situații critice cum este pandemia sau cum a fost tragedia de la Colectiv, primează salvarea de vieți.

PMP reamintește că în proiectul de lege al PMP privind o Nouă Lege a Sănătății există reglementări clare în acest sens. Reluăm solicitarea către Parlamentul României de a pune urgent în dezbatere acest proiect de lege care de un an nu a fost trimis nici măcar la Comisiile de Specialitate”, mai transmit reprezentanții PMP prin intermediul unui comunicat.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult