PNL Sector 1: Clotilde Armand minte că nu are bani pentru burse și indemnizații de handicap

PNL Sector 1: Clotilde Armand minte că nu are bani pentru burse și indemnizații de handicap
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand / Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 30/03/2022, 17:01

PNL Sector 1 a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, ar minți că nu are bani pentru bursele elevilor și pentru alte indemnizații.

„Primarul – fiasco de la Sectorul 1 continuă circul penibil pe seama bugetului, încercând să distragă atenția de la singura certitudine legată de acest subiect, confirmată și de Curtea de Conturi: PROIECTUL DE BUGET ESTE ILEGAL. Clotilde Armand își bate joc încă o dată de bucureștenii din Sectorul 1, insistând să încalce cu bună știință legile acestei țări și să continue cu presiunile, minciunile și amenințările complet nefondate”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de PNL Sector 1.

Sursa citată mai arată că o postare făcută de Clotilde Armand pe rețelele sociale, prin care spune că nu se pot plăti bursele școlare dar și mai multe ajutoare sociale, cum ar fi indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, ar fi „o minciună”.

„Pentru plata burselor a fost votată o hotărâre de Consiliu Local separată”

„Pentru plata burselor a fost votată o hotărâre de Consiliu Local separată. Faptul că primarul alege să ne șantajeze cu banii copiilor, este altă discuție. Pentru celelalte plăți, bugetul funcționează în acest moment, conform legii, la cota de 1/12, deci pot fi făcute. SUNT BANI ÎN CONTUL PRIMĂRIEI SECTOR 1, iar neplata obligațiilor legale, inclusiv a burselor pentru copii, este EXCLUSIV abuzul primarului”, se arată în comunicatul PNL.

În ceea ce privește declarațiile edilului de la Sectorul 1, prin care afirmă ă că depune plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali „care refuză sistematic și fără argument votarea bugetului”, ar fi  șantaj.

„Consilierii locali PNL au argumentat întotdeauna votul negativ – bugetul este ilegal, cum spune negru pe alb Curtea de conturi. Cât privește abuzul în serviciu, o somăm pe Clotilde Armand să se uite în propria ogradă înainte de a face astfel de afirmații. Blochează de peste 600 de zile, complet ilegal, HCL-urile depuse de consilierii PNL, blocându-le abuziv dreptul la inițiativă locală”, se mai arată în comunicatul celor de la PNL Sector 1.

Legat de afirmațiile edilului, care spune că depune în Justiție o solicitare de dizolvare a Consiliului Local al Sectorului 1, cei de la PNL spun că potrivit Codului administrativ nu se permite acest lucru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase