Poliția caută un cadavru dispărut din Cimitirul Bellu. „Au dezgropat-o pe mama ca să-i vândă locul cântăreței Marina Voica”

Poliția caută un cadavru dispărut din Cimitirul Bellu. „Au dezgropat-o pe mama ca să-i vândă locul cântăreței Marina Voica”
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 16/05/2022, 16:47

Polițiștii Secției 14 cercetează dispariția unui cadavru care era înhumat în cimitirul Bellu, din București, încă din 1967. Fiica persoanei decedate, care a descoperit disparția trupului mamei sale, cu monument funerar cu tot, susține că ar fi fost anunțată că locul respectiv urmează să-i fie vândut cunoscutei cântărețe de muzică ușoară Marina Voica.

O echipă de polițiști din cadrul Secției 14 a intervenit, în a doua zi se Paște după ce o femeie a cărei mamă era înhumată în Cimitirul Bellu a sunat la numărul de urgență 112 și a spus că trupul mamei sale a fost dezgropat și a dispărut împreună cu monumentul funerar.

Maria Vladu, femeia care sunat la 112, a declarat, pentru Gândul, că a rămas fără mamă pe când avea numai patru ani. La acea vreme, tatăl său a făcut o chitanță de mână cu proprietarul unui loc de veci din Bellu, care, după ce a încasat banii, i-a permis să-și îngroape soția acolo. „Tata a făcut o chitanță de mână cu proprietarul, pentru că loculrile de veci nu puteau fi vândute la vremea accea. După 1989, bărbatul nu a mai putut fi găsit, iar lucrurile au rămas așa. Eu i-am căutat pe urmași, de câte ori veneam la mormânt lăsam bilețele. Nu am primit niciun răspuns, până de curând, când m-a sunat cineva care mi-a spus să-mi iau mortul de acolo. O anume Ionescu mi-a spus că vrea să vândă locul de veci, că are client la el și m-a întrebat, în acest sens, dacă știu cine este Marina Voica”, a povestit Maria Vladu.

Femeia a menționat că, a doua zi de Paște, când a mers la cimitir, a descoperit că mormântul mamei sale dispăruse fără urmă, iar în locul respectiv apăruse o tăbliță cu un număr.

Maria Vladu a sunat diperată la numărul de urgență, iat la fața locului a ajuns o echipă de polițiști ai Secției 14.

Aceasta a spus că, în paralel cu ancheta Poliției s-a interesat la administrația cimitirului, de unde a aflat că moștenitoarea celui care ar fi întocmit chitanța de mână cu tatăl ei în 1967, a făcut demersuri pentru exhumarea cadavrului și a dat inclussiv un anunț, într-un ziar, prin care anunțau aparținătorii să vină și să ia mortul.

Nu știm nici până la această oră unde sunt oasele mamei. Am înțeles că ar fost băgate într-un sac și li s-a pus o etichetă. Totuși, nu le-am văzut și nici administrația nu m-a lămurit. Am înțeles, însă, că Poliția face o anchetă”, a mai spus Maria Vladu.

Poliția continuă verificările

Legat de această sitiație, Poliția Capitalei a anunțat că verifică dacă exhumarea rămășițelor umane s-a făcut conform legii.

„La data de 25.04.2022, Secția 14 Poliție a fost sesizată, prin apel 112, de către o femeie, care a reclamat o stare litigioasă referitoate la un loc de veci amplasat într-un cimitir din sectorul 4.

Polițiștii au discutat cu reclamanta, aceasta precizând verbal că tatăl său ar fi deținut locul de veci în cauză, în baza unei chitanțe de mână întocmită în urmă cu 55 de ani.

În baza documentului olograf, nu ar fi putut să-și înscrie dreptul de proprietate și a fost anunțată de moștenitorii proprietarilor în drept și în fapt, că îl vor elibera.

Reclamanta le-a mai precizat polițiștilor că a fost nemulțumită de modul în care s-a relaționat cu un angajat al cimitirului.

Având în vedere că cele sesizate erau de natură litigioasă civilă, femeia a fost îndrumată să sesizeze administrația cimitirului și instanța de judecată, dacă este necesar.

Polițiștii Secției 14 continuă verificările cu privire la respectarea legislației și regulementului referitor la deshumarea osemintelor, dar și pentru stabilirea locului de depozitare al acestora, până la acest moment nefiind identificate date sau indicii care să conducă la presupunerea rezonabilă că nu ar fi fost respectată legislația în materie”, a anunțat Poliția Capitalei, la solicitarea Gândul.

În același timp, surse din cadrul administrației Cimitirului Bellu au afirmat că mormântul a fost golit în condițiile legii, iar oasele femeii respective ar fi fost îngropate, cu monument funerar cu tot, într-un loc mai în față, care aparține tot persoanei care a cerut exhumarea.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. Nu e bine ". Robi, dezvăluiri sincere în...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Ștevia poate fi delicioasă. Secretele unei mâncări bune de post
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Rose Hanbury, presupusa amantă a prințului William, rupe tăcerea pentru prima dată despre infidelitate
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Un fizician susține că Universul nu are nevoie de materie întunecată pentru a exista