VIDEO | Ce a făcut Vlad Pascu în noaptea dublei crime din 2 Mai. Oprit de polițiști de două ori înainte de tragedie, niciodată testat pentru droguri

Publicat: 21/08/2023, 19:35
Actualizat: 21/08/2023, 19:55

Poliția l-a verificat în trafic pe Vlad Pascu, cu două ore înainte de accidentul mortal din 2 Mai, deși un apel la 112 reclama că acesta conducea haotic. Mai mult, în mașina sa au fost descoperite droguri, dar oamenii legii nu l-au testat pentru consumul de stupefiante.

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, Constantin Glugă, a confirmat, luni, într-o conferință de presă că tânărul a fost oprit de două ori de polițiști în trafic, fiind dus și la sediul Poliției din Vama Veche după ce în mașina sa au fost descoperite droguri.

Șeful IPJ Constața a confirmat că șoferul nu a fost testat pentru droguri, deoarece nu avea un comportament care să indice consumul acestora și a susținut că tânărul a consumat substanțe interzise după ce a plecat din sediul Poliției.

Glugă a mai precizat că a dispus cercetarea prealabiă a unui ofițer și doi agenți de poliție pentru a stabili dacă există sau nu o abatere din punct de vedere disciplinar pentru că tânărul nu a fost testat pentru consumul de droguri.

Șeful IPJ Constața a precizat, însă, că drogurile găsite în mașina tânărului sunt diferite față de cele indicate de aparatul drug test după producerea accidentului.

Șeful IPJ a prezentat cum s-au produs evenimentele cronologic:

În data de 17 august, tânărul a ajuns în municipiul Constanța, alături de tatăl său. În seara zilei de 18 august, tânărul a fost oprit în trafic în municipiul Constanța în cadrul unei acțiuni cu caracter preventiv, în care a fost sfătuit să circule cu atenție.

A doua zi, pe 19 august, în jurul orei 00.40, un bărbat a sesizat IPJ Constanța, printr-un apel la 112, că pe DN 39 dinspre Vama Veche spre 2 Mai un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislației rutiere.

La ora 02.40, autoturismul a fost depistat de o patrulă mixtă polițist-jandarm în Vama Veche, au fost legitimați șoferul și cei doi pasageri. În mașină, într-un pachet de țigări a fost descoperită o țigară tip joint, precum și 4 pastile.

Șoferul a fost dus la secția de poliție din Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero. Totodată, conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive și nu a fost testat pentru consumul de droguri.

Tânărul a fost în sediul poliției până în jurul orei 04:30, apoi s-a deplasat la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise. Ulterior, s-a produs accidentul.

La locația din Vama Veche, unde șoferul ar fi consumat substanțe interzise, au fost depistate încă nouă persoane și se fac cercetări în acest caz.

Vlad Pascu, oprit de polițiști de două ori înainte de tragedie

Vlad Pascu, tânărul acuzat că a ucis două persoane la 2 Mai în timp ce conducea drogat, a fost fost oprit de poliști de două ori, înainte de a produce accidentul mortal, dar a fost lăsat să plece de fiecare dată pentru că niciun agent nu i-a făcut și testul pentru droguri, ci doar pentru alcool, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Prima dată, Vlad Pascu a fost oprit la un control de rutină în jurul orei 00.00, cu cinci ore înainte de a produce accidentul.

A doua oară, poliția l-a oprit în jurul orei 03:10, după un apel la 112 care anunța faptul că tânărul conducea haotic prin stațiunea de la mare. Polițiștii l-au dus la secție și i-au făcut testul de alcool, la care rezultatul a ieșit negativ. Polițiștii nu i-au făcut și testul pentru droguri și i-au dat drumul, potrivit informațiilor citate.

La doar două ore, în jurul orei 5, în dimineața de sâmbătă, tânărul a produs accidentul în urma căruia au murit două persoane.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a cerut verificări după tragedia de la Constanța. Oficialul a dat asigurări că orice neglijență sau încercare de tergiversare în timpul anchetei vor fi supuse rigorilor legii.

Mai mult, Corpul de Control al MAI va fi trimis la Constanța, pentru investigarea minuțioasă a întregului lanț de evenimente.

Ministrul a confirmat că tânărul șofer, drogat, a fost oprit de două echipaje de poliție în noaptea accidentului, dar a fost testat doar pentru consumul de alcool, nu și cu aparatul drug test.

Vlad Pascu, cercetat în trecut pentru deținere de droguri

Anul trecut, Vlad Pascu a fost cercetat pentru deținere de droguri, dar procurorii DIICOT au renunțat la dosar pentru că ar fi fost vorba de o cantitate mică de droguri, potrivit deciziei definitive a Tribunalului București.

Procurorii au renunțat la urmărirea penală, motivând că tânărul deținea o cantitate prea mică de droguri, respectiv 0,68 g cannabis.

În plus, potrivit sursei citate, Vlad Pascu ar fi urmat în trecut o cură de dezintoxicare, la o clinică de specialitate din București.

Vlad Pascu este din București și provine dintr-o familie înstărită, cu o pasiune declarată pe rețelele sociale pentru mașinile puternice.

El avea permisul de conducere de doar câteva luni și chiar a ținut să marcheze momentul obținerii permisului cu o fotografie publicată în mediul online.

Avocata tânărului, Luminiţa Popescu, a declarat că acesta a recunoscut că a consumat droguri, dar a precizat că el nu este consumator, ci a primit drogurile în Vama Veche, unde venise la o petrecere.

Ea a fost întrebată dacă a fost pentru prima oară când clientul său a consumat droguri.

„Da, din câte am înţeles, nu este consumator. Le-a primit în Vama Veche”, a precizat ea.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
FOTO. Prezentatoarea știrilor sportive, gafă la TV! Ce s-a văzut în direct
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Prințul William și Kate Middleton, probleme în căsnicie. Decizia luată de viitorul rege al Marii...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
Câţi bani au românii în Pilonul II de pensii. Suma e de 3 ori mai...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Câți copii are Florin Piersic. Cel mai tânăr are 48 de ani
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Uniunea Europeană critică EBU pentru modul în care a organizat Eurovision 2024: un cadou pentru...
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Decizie pentru cei cu venituri SUB 2.000 DE LEI. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar...
GRU recrutează extremiști pentru atacuri teroriste în Europa. Vizată ar fi și România
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Mesajul lui Florin Piersic Jr. care i-a revoltat pe admiratorii tatălui său, maestrul Florin Piersic
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Câți ani de viață câștigăm dacă avem obiceiuri sănătoase?
×