Poliția Rutieră a amendat Primăria Bacău și Consiliul Județean pentru că nu au deszăpezit drumurile

Poliția Rutieră a amendat Primăria Bacău și Consiliul Județean pentru că nu au deszăpezit drumurile
Foto: Facebook, Cristian Ghinghes
Publicat: 10/12/2021, 11:58
Actualizat: 10/12/2021, 12:25

Primăria Bacău, Consiliul Județean și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au fost amendate de polițiștii băcăuani de la Rutieră pentru că nu au deszăpezit drumurile publice pe care le au în administrare. 

Cinci sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13.340 de lei au fost date pe 8 decembrie. Primăria Bacău a fost sancționată cu o amendă, în valoare de 3.045 lei, de către polițiștii de la Biroul Rutier Bacău.

„La Primăria Bacău nu a ajuns niciun document oficial care să ne certifice sancțiunea”, a declarat, pentru Gândul, Constantin Gherasim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Tot cu 3.045 de lei a fost sancționat și Consiliul Județean. Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău nu a confirmat, dar nici nu a infirmat, sancțiunea primită din partea polițiștilor de la Biroul Rutier Onești.

Cea mai mare amendă, primită de CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a primit cea mai mare amendă, în valoare de 7.250 de lei, dar și două avertismente de la Biroul Drumuri Naționale și Europene și de la Formațiunea Rutieră Târgu Ocna.

„Politiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au luat măsuri față de adminsitratorii de drum public care nu au asigurat starea de viabilitate a carosabilului în cursul nopții de 7 spre 8 decembrie, și în prima parte a zilei de 8 decembrie, pe raza județului Bacău”, a declarat Cătălina Păduraru, de la IPJ Bacău.

Potrivit sursei citate, efectivele de Poliție Rutieră au dat cinci sancțiuni contraventionale în valoare 13.340 de lei.

Traficul din Bacău, blocat de la zăpadă

„În conformitate cu prevederile legale, constituie contravenție și se sancționează cu amendă neasigurarea de către administratorul drumului a stării de viabilitate a părții carosabile, potrivit standardelor în vigoare prevăzute de OUG 195/2002”, a precizat Cătălina Păduraru.

În dimineața zilei de 8 decembrie, băcăuanii au avut parte de un calvar. Ninsoarea din timpul nopții ”i-a surprins” pe administratorii drumurilor publice, traficul fiind blocat în mai multe zone ale municipiului Bacău.

Din cauza zăpezii necurățate, pe drumurile județene și naționale s-au înregistrat accidente rutiere.

„Cineva nu și-a făcut treaba”

Liviu Burlacu, preot și director al unui centru specializat în problematica dependenței de alcool și alte droguri, i-a transmis un mesaj primarului: ”Demisia, tinere Lucian Stanciu Viziteu!”.

În după-amiaza zilei de 8 decembrie, primarul Bacăului, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu (USR) a recunoscut că administrația pe care o conduce a rămas datoare față de băcăuani

„Am preluat mesajele dumneavoastră, știu că s-a circulat greu. Au fost și utilaje care au fost pe teren, atât ale primăriei, cât și ale contractorilor. Dar, cineva tot nu și-a făcut treaba la timp și voi afla exact cine și de ce?!”

Viceprimarul Cristian Ghingheș, cel căruia primarul i-a retras atribuțiile, a ieșit pe străzi, în dimineața zilei de 8 decembrie, pentru a monitoriza, neoficial, activitatea utilajelor de deszăpezire, iar concluzia a fost una dură la adresa șefului lui, Viziteu, care l-a exclus, de curând, și din partidul în care erau colegi-USR.

Viceprimar: „Nu am văzut niciun utilaj de deszăpezire”

Viceprimarul Cristian Ghinghinaș (exclus recent din USR) a spus că, după ce a mers mai bine de o oră pe străzile din Bacău, nu a văzut niciun utilaj de deszăpezire sau de împrăștiere a materialului antiderapant: ”Nici mașinile frumos strălucitoare pozate și postate ieri pe Facebook, nici utilajele firmelor contractate pentru anumite loturi”.

”Am fost mai devreme la dispeceratul din sediul central al primăriei din care am fost expulzat și comandamentul transmite că utilajele sunt pe teren. Unde? Eu nu le văd, iar pe arterele principale (că de cele secundare nici nu mai are rost să pomenesc) s-a depus deja un strat de 10 centimetri care adăpostește o peliculă fină de gheață/polei. Înțeleg că și Poliția Rutieră a tot sunat în ultimele ore la dispecerat cu aceleași probleme. Aș fi făcut mai mult în această dimineață, dar mi s-a transmis să nu-mi «mai bag nasul» în nicio chestiune municipală de care nu răspund, dacă vreau să nu fiu acuzat pentru infracțiunea de… uzurpare a calităților oficiale”, a spus viceprimarul Cristian Ghingheș.

Potrivit articolului 128 din OUG 195/2002, autorităţile administraţiei publice locale sunt obligate să ia măsuri ”pentru menţinerea permanentă în stare tehnică bună a drumurilor pe care le administrează, precum şi pentru iluminarea corespunzătoare a acestora”.

Cătălin Cojocaru
Jurnalist dedicat, în egală măsură, televiziunii (1 TV, Euro TV, Plus TV), radioului (Jurnal) și presei scrise (Business Mesager, Romania Libera, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață