Polițistul pedofil a încercat să scape din pușcărie după ce s-a declarat bolnav. Legiștii au dejucat planul prădătorului sexual cu 18 victime

Polițistul pedofil a încercat să scape din pușcărie după ce s-a declarat bolnav. Legiștii au dejucat planul prădătorului sexual cu 18 victime
Eugen Stan a fost condamnat la 20 de ani de închisoare/Sursa foto/Ciao.ro
Publicat: 04/08/2021, 17:43

Eugen Stan, fostul agent al Brigăzii de Poliție Rutieră cunoscut publicului drept „polițistul pedofil” după ce a agresat sexual nu mai puțin de 18 persoane, între care mai mulți copii, a încercat să scape de pușcărie la nici trei ani de detenție, în condițiile în care a primit o condamnare de 20 de ani.

În ianuarie 2018, Brigada de Poliție Rutieră a fost zguduită de un scandal fără precedent, după ce un agent care, în afara orelor de program era un părădător sexual extrem de periculos, a fost arestat preventiv. Polițistul bucureștean a fost acuzat de 18 agresiuni sexuale, iar printre victime s-au numărat și mai mulți copii. Mai mult, în unele situații, acesta nici măcar nu a avut răbdare să-și schimbe uniforma și a atacat îmbrăcat în polițist.

La momentul respectiv, scandalul public a fost cu atât mai mare cu cât, după prinderea lui Eugen Stan a ieșit la iveală faptul că acesta violase o femeie, însă împotriva lui nu fuseseră luate măsurile legale de către judiciariștii Secției 18. În plus, colegii săi știau despre acest incident, care a avut loc în anul 2016, motiv pentru care, uneori, făceau glume pe seama lui.

Totuși, niciunul dintre colegi nu l-au recunoscut atunci când anchetatorii, care încă nu-l identificaseră, au dat publicității imagini cu acesta, într-o scară de bloc în care abuzase un copil. Capturat de polițiștii Biroului Agresiuni Sexuale din cadrul Serviciului Omoruri, Eugem Stan a fost arestat preventiv. În timp ce se afla închis în Arestul Poliției Capitalei, acesta a încercat, pentru prima dată, să scape de detenție și a contestat măsura.

Rămas în spatele gratiilor, fostul agent al Brigăzii de Poliție Rutieră a fost condamnat la 20 de ani de pușcărie și a fost mutat, mai întâi la Penitenciarul Rahova, iar de acolo la Penitenciarul Giurgiu, închisoare de maximă siguranță.

Eugen Stan a primit avocat din oficiu

Și de această dată, fostul polițist rutier a încercat să convingă autoritățile să-l elibereze și să-l lase să revină în societate. Potrivit portalului instanțelor de judecată, la începutul acestui an deținutul Eugen Stan a solicitat întreruperea pedepsei pe caz de boală. Ulterior, instanța a solicitat ca deținutul să fie supus unei expertize medico-legale.

Efectuarea unei expertize medico-legale privind pe condamnatul Stan Eugen, în prezent deţinut în Penitenciarul Giurgiu, prin care să se stabilească dacă petentul-condamnat suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în caz afirmativ urmând să se precizeze dacă această boală face imposibilă executarea imediată a pedepsei. Emiterea unei adrese către Penitenciarul Giurgiu pentru a asigura prezenţa condamnatului la sediul Serviciului Teritorial de Medicină Legală Giurgiu în vederea expertizării medico-legale. Emiterea unei adrese către Serviciul Teritorial de Medicină Legală Giurgiu pentru a aduce la cunoştinţă întrebările la care să răspundă Comisia de expertiză medicală. Plata taxei de expertiză medico-legală efectuată persoanei condamnate, se va avansa din fondurile Ministerului Justiției”, hotărau, în data de 21 ianuarie, magistrații Judecătoriei Giurgiu.

Patru luni mai târziu, Stan a primit un avocat din oficiu, iar la termenul din 24 mai instanța a respins cererea de întrerupere a executării pedepsei, pe care a considerat-o ca neîntemeiată. În același timp, deținutul a fost obligat la plata sumei de 300 lei, reprezentând cheltuieli judiciare, în timp ce onorariul apărătorului din oficiu, în valoare de 313 lei, a rămas să fie achitat din fondurile Ministerului Justiţiei.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Câte clase are Mihai Petre, de fapt. Îți vei schimba radical părerea despre celebrul dansator
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Sfinxul şi Babele sunt în judeţul Dâmboviţa. Prahova a pierdut în primă instanţă procesul ce...
Mașina care seamănă IZBITOR de mult cu Dacia a ajuns pe ALIBABA. Preț + FOTO
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cercetătorii avertizează China asupra unui focar colosal de COVID dacă va adopta strategia SUA
Cununie-șoc în Iași. Cu cine s-a măritat Valentina, tânăra de 26 de ani din imagine
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Un AN de PUȘCĂRIE, după ce a AGRESAT doi POLIŢIŞTI
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări. Noua listă roşie. Se aplică...
Cea mai cumplită veste pentru România a venit acum: "Rezultatele vor fi catastrofale!" Tocmai s-a...
Kamara îl spulberă pe Reghecampf. Dezvăluiri fără perdea despre iubita antrenorului și un apel urgent
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...