EXCLUSIV | Pompierii răniți la Crevedia și Raed Arafat vor fi audiați. Detalii despre dosarul deschis la Parchetul de pe lângă Curtea Militară de Apel

EXCLUSIV | Pompierii răniți la Crevedia și Raed Arafat vor fi audiați. Detalii despre dosarul deschis la Parchetul de pe lângă Curtea Militară de Apel
Publicat: 29/08/2023, 15:47
Actualizat: 29/08/2023, 17:17

În urma tragediei de la Crevedia, de sâmbătă, a fost deschis un dosar și la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar, condus de procurorul Bogdan Pîrlog.

Dosarul în cazul Crevedia a fost deschis în seara în care a avut loc tragedia, pentru infracțiunile de neluare şi nerespectare a măsurilor de protecție a muncii şi vătămare corporală din culpă, potrivit informațiilor Gândul. Bogdan Pîrlog s- a autosesizat, așa cum a făcut și în cazul „10 august”. După aceea, dosarul a fost declinat la Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, unde se află în faza in rem, ceea ce înseamnă că, deocamdată, ”nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”.

Gândul a aflat, din surse judiciare, că în acest dosar se audiază, în zilele următoare, pompierii răniți care pot da declarații, comandanții acțiunii, precum și Raed Arafat, care a preluat comanda la momentul în care a ajuns la Crevedia înaintea celei de-a doua explozii. De asemenea, au fost cerute la ISU București-Ilfov și ISU Dâmbovița documentele ce țin de planurile de misiune.

Surse din poliție afirmă că abia marți se vor finaliza rapoartele de intervenție ale ISU BIF și Dâmbovița, pentru a fi apoi transmise Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel.

Bilanțul victimelor

O explozie a avut loc, sâmbătă, 26 august, la o stație GPL din Crevedia, pe DN1A. Aceasta a fost urmată de o explozie mult mai puternică, chiar în timpul intervenției pompierilor. Conform bilanțului dat publicității marți, în urma catastrofei au fost înregistrate 58 de victime, dintre care două și-au pierdut viața.

Parhetul General a preluat dosarul Crevedia, conform unui comunicat transmis duminică dimineață. Se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Dosarul a fost deschis inițial la Parchetul din Răcari, Dâmbovița.

Marius Iacob este procurorul care coordonează ancheta de la Crevedia. El a fost procuror adjunct al DNA când instituția anticorupție era condusă de Laura Codruța Kovesi. De asemenea, Marius Iacob este procurorul care a instrumentat incendiile de la Maternitatea Giulești și Piatra Neamț, dar și cazul Elodia.

„În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru ( art. 255 alin 1 şi 2 din Codul Penal). A fost începută cercetarea la faţa locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PÎCCJ. Au fost cooptaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR, specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul IGPR, experţi de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiţiei, specialişti de la INSEMEX Petroşani, inspectori de inspecţia muncii, ofiţeri din cadrul IPJ Dâmboviţa”, a precizat  Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un comunicat.

Sursa: Mediafax Foto

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete