Povestea SFÂȘIETOARE a bărbatului care a dispărut la șase săptămâni după nunta lui. Soția a aflat ce s-a întâmplat abia peste 70 de ani

Povestea SFÂȘIETOARE a bărbatului care a dispărut la șase săptămâni după nunta lui. Soția a aflat ce s-a întâmplat abia peste 70 de ani
Sursa FOTO: Captură Youtube
Publicat: 29/06/2023, 18:17
Actualizat: 29/06/2023, 18:18

Peggy Seale Harris și-a petrecut aproape șapte decenii din viață căutându-și soțul după ce Billie Harris a dispărut fără urmă la doar șase săptămâni de la nuntă. Viața lor avea să se schimbe radical odată cu primirea unei scrisori în care bărbatul era chemat pe front, în Al Doilea Război Mondial.

Peggy s-a născut în Vernon, Texas. Nu era o adolescentă tipică, în condițiile în care, la doar 18 ani, a devenit singura femeie mecanic de la baza forțelor aeriene Altus Oklahoma, unde lucra împreună cu bărbatul care avea să îi devină socru.

„A existat o ofertă de job în biroul de control al producției, așa că am obținut acel post. Tatăl lui Billie era asistentul managerului în departamentul de elice de acolo. La scurt timp după ce am venit acolo, a vrut să-i scriu fiului său care era student pilot. I-am răspuns că nu le-am mai scris oamenilor pe care nu-i cunoșteam, în special militarilor”, a scris Peggy, în jurnalul ei, potrivit reshareworthy.com.

Tinerii au început să își trimită scrisori. Billie era atunci în San Antonio, antrenându-se la U.S. Army Air Corps.

„Am început să primesc scrisori de la Billie. Îmi era puțin frică de acest bărbat, care nu mă văzuse, dar credea că sunt ok. Atunci când a venit în concediu (de la armată), dintr-o dată ușa avionului s-a deschis, iar Billie Harris mi-a spus „Bună, Peggy” și cam atât”, a mai spus ea, potrivit History by Day.
Pe 22 septembrie 1943, cei doi s-au căsătorit. Niciunul dintre ei nu putea bănui că fericirea lor avea să mai dureze doar șase săptămâni.

La scurt timp după nuntă, Billie și-a finalizat pregătirea de pilot din US Army Air Corps la Brooks Field din San Antonio, primind cu acea ocazie gradul superior de sublocotenent.

Cei doi soți nu s-au mai văzut după ce Billie a plecat pe front

După plecarea lui Billie, a început coșmarul pentru Peggy. Armata i-a transmis numeroase informații false despre soțul său.

„A venit o telegramă – în momentul în care am deschis-o, a căzut cerul pe mine. După un timp, m-am uitat din nou la ea, apoi am verificat alte scrisori referitoare la Billie care erau scrise după data telegramei. Telegrama spunea „dispărut: 7 iulie”, iar eu aveam scrisori, scrisori de mână, datate după aceea. Mai târziu, am primit altă telegramă, în care scria: dispăruți în acțiune: 17 iulie”, notează Peggy, în jurnalul ei.

„Mi s-a spus să nu fiu îngrijorată. Părinții lui Billie și cu mine am ales să credem că s-a întors în Statele Unite. Speram că se afla într-un spital undeva și poate pur și simplu nu știa cine este sau și-a pierdut memoria. Am auzit de asemenea cazuri.”

După zeci de ani de căutări, Peggy acceptase că Billie era, cel mai probabil, mort, dar trebuia să afle ce pățise. Nu s-a recăsătorit niciodată, motivând că „Billie a fost căsătorit cu mine toată viața, iar eu aleg să fiu căsătorit cu el toată viața”.

Un erou necunoscut

În cele din urmă, un văr al lui a reușit ceea ce a părut imposibil atâția ani: a obținut acces la dosarele militare ale acestuia. Adevărul pe care l-au descoperit a fost sfâșietor.

Billie Harris fusese detașat în Marea Britanie, pilotând un P-51 Mustang în aproape o sută de misiuni cu succes.

În iulie 1944, primise permisiunea de a părăsi baza pentru a se întoarce, pentru puțin timp, acasă. A fost întors din drum în ultimul moment, din pricina unui ordin urgent. Următorul avion care l-ar fi putut duce acasă, în Statele Unite ale Americii, decola abia câteva săptămâni mai târziu.

În acel timp, a continuat să își îndeplinească misiunile. Una dintre ele avea să îi aducă sfârșitul. Pilotul zbura peste orașul Les Ventes, din nordul Franței, când a fost lovit. Putea să se parașuteze, salvându-și viața, dar ar fi însemnat ca aeronava să se prăbușească peste orășel, omorând civili nevinovați.

A ales să se sacrifice, prăbușindu-se într-o pădure din afara localității. Francezii din micul orășel l-au numit erou, fără să știe nimic despre el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe...
Supă de cartofi cu pâine prăjită și usturoi. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
O pisică a trecut prin aventura vieții după ce a fost trimisă din greșeală într-un...