Povestea SFÂȘIETOARE a bărbatului care a dispărut la șase săptămâni după nunta lui. Soția a aflat ce s-a întâmplat abia peste 70 de ani

Povestea SFÂȘIETOARE a bărbatului care a dispărut la șase săptămâni după nunta lui. Soția a aflat ce s-a întâmplat abia peste 70 de ani
Sursa FOTO: Captură Youtube
Publicat: 29/06/2023, 18:17
Actualizat: 29/06/2023, 18:18

Peggy Seale Harris și-a petrecut aproape șapte decenii din viață căutându-și soțul după ce Billie Harris a dispărut fără urmă la doar șase săptămâni de la nuntă. Viața lor avea să se schimbe radical odată cu primirea unei scrisori în care bărbatul era chemat pe front, în Al Doilea Război Mondial.

Peggy s-a născut în Vernon, Texas. Nu era o adolescentă tipică, în condițiile în care, la doar 18 ani, a devenit singura femeie mecanic de la baza forțelor aeriene Altus Oklahoma, unde lucra împreună cu bărbatul care avea să îi devină socru.

„A existat o ofertă de job în biroul de control al producției, așa că am obținut acel post. Tatăl lui Billie era asistentul managerului în departamentul de elice de acolo. La scurt timp după ce am venit acolo, a vrut să-i scriu fiului său care era student pilot. I-am răspuns că nu le-am mai scris oamenilor pe care nu-i cunoșteam, în special militarilor”, a scris Peggy, în jurnalul ei, potrivit reshareworthy.com.

Tinerii au început să își trimită scrisori. Billie era atunci în San Antonio, antrenându-se la U.S. Army Air Corps.

„Am început să primesc scrisori de la Billie. Îmi era puțin frică de acest bărbat, care nu mă văzuse, dar credea că sunt ok. Atunci când a venit în concediu (de la armată), dintr-o dată ușa avionului s-a deschis, iar Billie Harris mi-a spus „Bună, Peggy” și cam atât”, a mai spus ea, potrivit History by Day.
Pe 22 septembrie 1943, cei doi s-au căsătorit. Niciunul dintre ei nu putea bănui că fericirea lor avea să mai dureze doar șase săptămâni.

La scurt timp după nuntă, Billie și-a finalizat pregătirea de pilot din US Army Air Corps la Brooks Field din San Antonio, primind cu acea ocazie gradul superior de sublocotenent.

Cei doi soți nu s-au mai văzut după ce Billie a plecat pe front

După plecarea lui Billie, a început coșmarul pentru Peggy. Armata i-a transmis numeroase informații false despre soțul său.

„A venit o telegramă – în momentul în care am deschis-o, a căzut cerul pe mine. După un timp, m-am uitat din nou la ea, apoi am verificat alte scrisori referitoare la Billie care erau scrise după data telegramei. Telegrama spunea „dispărut: 7 iulie”, iar eu aveam scrisori, scrisori de mână, datate după aceea. Mai târziu, am primit altă telegramă, în care scria: dispăruți în acțiune: 17 iulie”, notează Peggy, în jurnalul ei.

„Mi s-a spus să nu fiu îngrijorată. Părinții lui Billie și cu mine am ales să credem că s-a întors în Statele Unite. Speram că se afla într-un spital undeva și poate pur și simplu nu știa cine este sau și-a pierdut memoria. Am auzit de asemenea cazuri.”

După zeci de ani de căutări, Peggy acceptase că Billie era, cel mai probabil, mort, dar trebuia să afle ce pățise. Nu s-a recăsătorit niciodată, motivând că „Billie a fost căsătorit cu mine toată viața, iar eu aleg să fiu căsătorit cu el toată viața”.

Un erou necunoscut

În cele din urmă, un văr al lui a reușit ceea ce a părut imposibil atâția ani: a obținut acces la dosarele militare ale acestuia. Adevărul pe care l-au descoperit a fost sfâșietor.

Billie Harris fusese detașat în Marea Britanie, pilotând un P-51 Mustang în aproape o sută de misiuni cu succes.

În iulie 1944, primise permisiunea de a părăsi baza pentru a se întoarce, pentru puțin timp, acasă. A fost întors din drum în ultimul moment, din pricina unui ordin urgent. Următorul avion care l-ar fi putut duce acasă, în Statele Unite ale Americii, decola abia câteva săptămâni mai târziu.

În acel timp, a continuat să își îndeplinească misiunile. Una dintre ele avea să îi aducă sfârșitul. Pilotul zbura peste orașul Les Ventes, din nordul Franței, când a fost lovit. Putea să se parașuteze, salvându-și viața, dar ar fi însemnat ca aeronava să se prăbușească peste orășel, omorând civili nevinovați.

A ales să se sacrifice, prăbușindu-se într-o pădure din afara localității. Francezii din micul orășel l-au numit erou, fără să știe nimic despre el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Crima din Brăila, mascată în jaf. Detaliile care complică ancheta în cazul dentistei omorâte la...
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! Când ar fi murit Andrei Versace, de fapt. Detalii șocante ies la...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de...
BREAKING | Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Andrei Versace, după ce...
Cu ce probleme MARI a rămas Andreea Bălan după stopul cardiac suferit la naștere. „Sângele...
"I-a dat bună ziua, el a crezut că se dă la ea". Şi-ar fi ucis...
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Un aliat de top al lui Joe Biden spune că preşedintele se gândeşte la înlocuitori...
Descoperire FĂRĂ PRECEDENT la Pompeii! Nu a știut nimeni până acum
Mașinile interzise pe străzile din România. Nu mai au drept de circulație. Legea e lege
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Zodiile protejate de Sfântul Ilie. Ce nativi au mare noroc în această perioadă
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
A fost confirmat primul focar de pesta micilor rumegătoare din România