Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor, apel către toți credincioșii: ”Să conștientizăm pericolele reale ale pandemiei, să ascultăm îndemnurile medicilor și specialiștilor”

Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor, apel către toți credincioșii: ”Să conștientizăm pericolele reale ale pandemiei, să ascultăm îndemnurile medicilor și specialiștilor”
Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor, apel către toți credincioșii | FOTO - episcopiahusilor.ro

Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor, face un apel către toți credincioșii, îndemânându-i pe aceștia să conștientizeze toate pericolele induse de pandemia de coronavirus și să asculte îndemnurile avizate ale medicilor și specialiștilor în sănătate.

Înaltul prelat se declară, la rândul său, îngrijorat de numărul din ce în ce mai mare de infectări și de decese, solicitând credincioșilor responsabilitate în fața acestei crize medicale fără precedent și să se roage, permanent, pentru sănătatea lor și a semenilor.

În aceste vremuri grele, dragostea față de cei apropiați și față de toți semenii trebuie să primeze, iar măsurile de protecție sanitară trebuie respectate, spune PS Ignatie.

”Am luat act, cu deosebită îngrijorare, de creșterea exponențială a numărului persoanelor din cuprinsul județului Vaslui, și din întreaga țară, infectate cu noul coronavirus și care suferă de forme grave, umplând până la refuz secțiile ATI ale spitalelor. Este absolut necesar, în aceste vremuri, să conștientizăm pericolele reale ale pandemiei și să înmulțim rugăciunile pentru sănătate, să respectăm cu mai multă responsabilitate măsurile de protecție sanitară și să ascultăm, cu deplină încredere, de îndemnurile avizate ale medicilor și specialiștilor din domeniul sănătății, uzând de tot ceea ce este necesar pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și revenirea la o viață spirituală, culturală, economică și socială normală”, le transmite Preasfințitul Ignatie tuturor credincioșilor.

”Rațiunea principală care stă la baza respectării acestora este dragostea față de aproapele și conștiința faptului că sănătatea este un dar de la Dumnezeu, de care trebuie să avem mare grijă”

PS Ignatie, Episcopul Hușilor

”Mântuitorul Iisus Hristos este, cu adevărat, sursă de curaj, sprijin, mângâiere și liniște”

România traversează un context medical dificil, iar Biserica este aproape de credincioși. Episcopul Hușilor face, totodată, și un apel către slujitorii Bisericii, cerându-le acestora să intensifice programul de slujbă.

Nădejdea se află și în rugăciune, mai transmite PS Ignatie în mesajul său adresat tuturor credincioșilor și sursa de curaj, de sprijin, de mângâiere și de liniște este Iisus Hristos, ”Doctorul sufletelor și al trupurilor”.

”În acest context foarte dificil, marcat de suferința bolii și a despărțirii premature de cei dragi, un reazem esențial îl aflăm în rugăciune. De aceea, îndemnăm stăruitor pe slujitorii sfintelor altare să intensifice programul de slujbă, oficiind mai des, în parohii și mănăstiri, Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu pentru cei bolnavi și pentru personalul medical.

Avem nădejdea că „Doctorul sufletelor și al trupurilor”, Mântuitorul Iisus Hristos, este, cu adevărat, sursă de curaj, sprijin, mângâiere și liniște atât pentru cei aflați în suferința bolii, cât și pentru medici și întregul personal medical”, mai spune Preasfințitul Ignatie.

”Rugăciunea pentru semenii noștri, alături de grija față de cei vulnerabili în fața bolii, pentru care sănătatea este prioritară, dau măsura conduitei creștine iubitoare și responsabile, oferindu-ne starea de echilibru absolut necesară în această perioadă de timp marcată de tentația polarizării”

Episcopul Hușilor

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului