Premierul Cîțu face campanie în Dolj lângă un penal și un pesedist

Premierul Cîțu face campanie în Dolj lângă un penal și un pesedist
Florin Cîțu: Este important să rămânem vigilenţi şi să ne vaccinăm, este singură soluţie de a scăpa de pandemie
Publicat: 18/06/2021, 13:19
Actualizat: 18/06/2021, 13:58

Premierul Florin Cîțu se pune astăzi în cea mai neplăcută situație din mandatul său, cu ocazia vizitei de la Sadova, județul Dolj, unde merge să susțină candidatul liberal la alegerile locale anticipate din 27 iunie.

Florin Cîțu face campanie electorală în cel mai ingrat context posibil, avându-l în stânga lui pe fostul candidat PNL, condamnat pentru omor din culpă și în dreapta pe actualul candidat, fost pesedist!

Astfel, Cîțu va fi flancat de Alin Mihăiță Bîrsanu – președintele PNL Sadova – care a fost anunțat oficial, inițial, drept candidatul PNL Dolj la Primaria Sadova. Însă visul acestuia de a participa la alegerile locale partiale din  27 iunie 2021 au fost spulberate de Tribunalul Dolj.

”Admite apelul. Schimbă sentinţa civilă apelată, în sensul că admite contestaţia. Dispune anularea Hotărârii nr. 1 din 02.06.2021 emisă de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 91 Sadova prin care a fost admisă propunerea de candidatură la funcţia de primar al Comunei Sadova a intimatului Bîrsanu Alin Mihăiţă din partea Partidului Naţional Liberal. Respinge candidatura intimatului Bîrsanu Alin Mihăiţă din partea Partidului Naţional Liberal la funcţia de primar al Comunei Sadova”, a decis Tribunalul Dolj.

Instanța a anulat Hotărârea nr. 1 a Biroului Electoral de Circumscripție nr. 91 Sadova, din cauză că Alin Mihăiță Bîrsanu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova – în octombrie 2020 – la 3 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani, într-un dosar de ucidere din culpă.

La vremea respectivă, Mihăiță Bîrsanu era consilier local al PNL în comuna doljeană Sadova, iar condamnarea respectivă era, din punct de vedere legal, incompatibilă cu această calitate a sa.

Constatarea era oficializată, în decembrie 2020, printr-un ordin al prefectului județului Dolj: ”Având în vedere sentința penală […] definitivă prin Decizia penală nr. 1278/28.10.2020 a Curții de Apel Craiova […], se constată încetarea de drept înainte de termen a mandatului de consilier local al comunei Sadova al domnului Bîrsanu Alin Mihăiță“.

Premierul Cîțu înghite pilule amare la Sadova

De cealaltă parte a premierului Florin Cîțu se va afla actualul candidat, Horațiu Mihai Lazăr, adus în disperare de liberali chiar de la… PSD. Începând cu ora 13.30, Florin Cîţu se va afla în comuna Sadova, unde va participa la o întâlnire cu locuitorii din localitate, eveniment prilejuit de lansarea candidaturii domnului Horaţiu Mihai Lazăr la funcţia de primar al comunei.

Daniel Pităroiu este consilier local la Filiași, ales pe listele PSD anul trecut, la doar o lună de la venirea în partid. Pităroiu a fost convins să treacă în tabăra liberală chiar de șeful filialei PNL Dolj, Ștefan Stoica, unul dintre susținătorii lui Ludovic Orban în cursa pentru șefia PNL.

Daniel Pităroiu, alături de Ludovic Orban și Ștefan Stoica

Așadar, multe pilule amare va fi nevoit să  înghită Cîțu la Sadova. Face campanie într-o filială care-l susține pe adversarul său la șefia PNL, pozând alături de un penal și un pesedist.

Citește și:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase