Premierul Florin Cîțu explică întârzierea bugetului: „Nu e unul simplu, începe să repare anomalii din ultimii patru ani”

Premierul Florin Cîțu explică întârzierea bugetului: „Nu e unul simplu, începe să repare anomalii din ultimii patru ani”
Premierul României, Florin Cîțu (Sursa foto: MEDIAFAX FOTO / Eduard Vînătoru)
Publicat: 03/02/2021, 16:24

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că încă se lucrează la bugetul pe anul 2021 și va fi prezentat săptămâna viitoare. Șeful Guvernului a explicat că întârzierile au apărut deoarece nu este un buget simplu, el având rolul de a repara anomaliile din trecut ultimii patru ani, oferind exemplul cheltuielilor cu salariile care în ultimii patru ani s-au dublat.

Nu este un buget simplu, este un buget care se uită pe teren la perioada 2021-2022, care începe să repare anomalii introduse în legislația din România în ultimii patru ani. Vă dau un exemplu, cheltuielile cu salariile s-au dublat în perioada 2016-2020 (…) Nu cred că s-au dublat veniturile în ultimii patru ani de zile, economia nu a avut o dinamică dublă în ultimii patru ani de zile, dar cheltuielile de personal s-au dublat. Trendul este să reașezăm structura economiei, să continuăm să investim, este un buget care are o sumă pentru investiții mai mare decât anul trecut, anul trecut a fost o sumă de record”, a declarat premierul Cîțu.

Florin Cîțu a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu firmele care nu respectă măsurile de prevenire în pandemie

Florin Cîțu a anunțat miercuri, 3 februarie, după ședința de Guvern, faptul că astăzi Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus ca firmele care nu respectă măsurile de prevenire a pandemiei să aibă activitatea suspendată temporar.

Premierul a precizat că recomandare acestuia este ca perioada minimă să fie de două săptămâni de suspendare a activității.

Florin Cîțu: „Amenzile nu mai au nici un efect”

„Am văzut că amenzile nu mai au nici un efect. Nu mărim amenzile pentru că nu au nici un efect. Vom suspenda activitatea pe perioadă determinată”, a declarat premierul.

De asemenea, acesta a precizat că propunerea făcută de CNSU privind suspendarea activității este valabilă doar pentru operatorii economici. Prin urmare, nu va fi aplicată și instituțiilor de cult care ignoră regulile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

GCS: Peste 5.000 de amenzi în doar 24 de ore pentru încălcarea restricțiilor

Polițiștii și jandarmii au aplicat în cursul zilei de marți, 3 februarie 2021, peste 5.000 de amenzi pentru încălcarea regulilor de prevenire a răspândirii COVID-19, a anunțat miercuri Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Mai exact, marți au fost aplicate 5.139 de amenzi, în valoare totală de 876.382 de lei, potrivit informațiilor GCS.

„În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.083 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 677 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 2 februarie, 5.139 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 876.382 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 4 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal și 1 dosar penal pentru fals în declarații, cu privire la motivul deplasării.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, se arată în comunicatul GCS.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația