Premierul României, mesaj la 21 de ani de la atentatele din SUA: ”Lecția ne este călăuză pentru conviețuirea în pace și siguranță”

Premierul României, mesaj la 21 de ani de la atentatele din SUA: ”Lecția ne este călăuză pentru conviețuirea în pace și siguranță”
Nicolae Ciucă, premierul României

Premierul Nicolae Ciucă a punctat, printr-un mesaj postat în mediul online, comemorarea a 21 de ani de la atentatele teroriste din SUA care au cutremurat o întreagă planetă. ”Șoc, teamă și durere pentru întreaga lume” – acesta a fost tabloul înfiorător din acea zi, iar prim-ministrul României conchide că omenirea a tras concluziile care se impuneau dintr-o astfel de ”lecție” tragică.

Luptei împotriva democrației, declanșată de au dorit să atace însăși ”fibra libertății” și să planteze o sămânță a terorii și a neîncrederii, i s-a răspuns printr-o solidaritate mondială.

Ulterior, pas cu pas, lupta împotriva terorismului s-a desfășurat pe toate ”fronturile”, iar protejarea democrației a fost un ideal comun.

Au trecut 21 de ani de la atacurile teroriste care au însemnat șoc, teamă și durere pentru întreaga lume. Tragedia națiunii americane, împărtășită de întreaga planetă, a lovit în fibra libertății și democrației – încrederea și respectul față de celălalt. Cinstim memoria celor care au plecat dintre noi și suntem alături de supraviețuitorii și salvatorii atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001.

Aceste peste două decenii au însemnat o tranziție lungă și anevoioasă de la șoc și teamă până la echilibru și solidaritate: între cetățenii planetei și între națiunile lumii. Soliditatea comunității internaționale a fost dovedită din nou prin modul concertat în care amenințările la adresa păcii și securității internaționale au fost adresate, într-o luptă necontenită împotriva terorismului și pentru protejarea democrației.

România a fost si rămâne solidară Statelor Unite ale Americii”, scrie premierul Nicolae Ciucă în mesajul postat la 21 de ani de la atentatele din SUA.

”Camarazilor mei le sunt recunoscător și încă o dată le mulțumesc!”

Militar de carieră, premierul Nicolae Ciucă nu uită să transmită ”camarazilor” că le este recunoscător pentru spiritul lor de sacrificiu, reamintind că militarii români au fost implicați, permanent, în ”cele mai importante misiuni” pentru protejarea democrației, în Irak și Afghanistan.

Contextul tensionat creat după ce armata Federației Ruse a invadat Ucraina a scos încă o dată în evidență ”parteneriatul strategic România-SUA”, care ”continuă să fie un pivot pentru stabilitatea în regiune și pe continent”, punctează Nicolae Ciucă.

”Militarii noștri, în misiuni dintre cele mai complexe, au dovedit profesionalism și dedicare, contribuind la apărarea păcii și valorilor democratice. În cele mai importante misiuni, în Irak și Afghanistan, militarii români au fost solidari față de partenerul american, luptând alături de societățile democratice împotriva terorismului și pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale. Camarazilor mei le sunt recunoscător și încă o dată le mulțumesc!

Spiritul lor de sacrificiu ne inspiră și astăzi când trăim din nou în realitatea războiului din apropierea granițelor. Iar exemplul lor ne arată că solidaritatea și umanitatea sunt cheia către poarta securității regionale și globale”, mai scrie Nicolae Ciucă în mediul online.

Parteneriatul strategic România-SUA continuă să fie un pivot pentru stabilitatea în regiune și pe continent, mai ales în contextul războiului din Ucraina. România este acum un teritoriu securizat, un stat care are capacitatea să-și apere cetățenii și teritoriul în această perioadă dificilă, să fie linie de siguranță a Uniunii Europene. Lecția celor 21 de ani, în care toate societățile democratice s-au coalizat împotriva terorismului, ne este călăuză pentru conviețuirea în pace și siguranță

Premierul Nicolae Ciucă

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA