Preotul Visarion Alexa se confruntă cu noi acuzații de agresiune sexuală. Mesajul transmis de victimă: „Am mers la Biserică să vorbim și m-a sărutat în colțul gurii, fără voia mea”

Preotul Visarion Alexa se confruntă cu noi acuzații de agresiune sexuală. Mesajul transmis de victimă: „Am mers la Biserică să vorbim și m-a sărutat în colțul gurii, fără voia mea”
Sursa foto: Facebook/Visarion Alexa
Publicat: 23/09/2022, 22:09
Actualizat: 23/09/2022, 22:10

Au apărut noi acuzații de agresiune sexuală împotriva preotului Visarion Alexa, plasat în control judiciar pentru 60 de zile după ce ar fi atins o enoriașă în zonele intime, în timpul unei slujbe. Noua victimă a dat publicității fragmente din conversațiile avute cu acesta, mesajele fiind postate pe Facebook de o altă femeie.

„Mi-a scris și este singura care a decis că dorește să facă publice insistențele părintelui, pentru a arăta că presiunea pusă pe victimă era infernală”, este mesajul transmis de femeia care a făcut publice destăinurile victimei. Potrivit acesteia, Visarion Alexa a asaltat-o timp de două luni cu mesaje pe telefon.

„Sunt una dintre victime, una care a mai găsit resurse să lupte. Vă rog, să publicați aceste mesaje ca să se vadă modul în care acționa părintele Visarion, să se vadă că nu victima îi făcea avansuri. Două luni m-a asaltat cu mesaje ca acestea, două luni în care am căzut psihic cumplit. Am mers la Biserică să vorbim, în urma insistentelor din mesaje și m-a sărutat în colțul gurii, fără voia mea”, a transmis victima.

Femeia susține că în urma incidentului ar fi făcut plângere la biserică, însă reclamația i-ar fi fost ignorată.

„Am înlemnit, m-am adunat și nu am mai călcat pe acolo. I-am arătat mesajele fostului purtător de cuvânt al Mitropoliei, se întâmplă acum 5-6 ani, dar le-a ignorat. ”, a conchis victima.

Preotul Visarion Alexa a fost plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile după ce a fost acuzat pentru agresiune sexuală de o enoriașă, pe care ar fi atins-o în zonele intime în timpul unei spovedanii.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunţat, joi, că preotul Visarion Alexa a recunoscut, în faţa unei comisii a Arhiepiscopiei Bucureştilor, fapta de care este acuzat, fiind suspendat de la slujire şi retras din funcţia de paroh.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult