Președintele Iohannis și secretarul de stat Andrei Baciu, în vizită la Spitalul Colentina: ”Am discutat despre ce proiecte a pregătit spitalul și dacă folosim acești bani cu înțelepciune, nu doar pe hârtie”

Publicat: 12/05/2022, 13:41
Actualizat: 12/05/2022, 16:12

Cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical – sărbătorită pe 12 mai -, președintele Klaus Iohannis și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, au făcut o vizită la Spitalul Colentina din București. 

Ziua Internațională a Asistentului Medical a devenit oficială în anul 1974, iar ziua de 12 mai marchează şi ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a pus bazele moderne ale asistenţei medicale.

La Spitalul Colentina, președintele Iohannis a declarat că este momentul ca și sistemul medical să fie reformat, cu atât mai mult cu cât planuri s-au făcut, numai că acum există și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”În ce privește sistemul sanitar, planuri s-au făcut. Și acum se fac. Diferența este că acum avem ceva ce se numește PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență, care vine cu bani foarte mulți și de data aceasta chiar avem șansa să îmbunătățim situația din spitale și am așteptări foarte mari de la guvern. Cu toții, avem așteptări foarte mari. Chiar astăzi am discutat despre ce proiecte a pregătit Spitalul Colentina, ce proiecte pregătesc alții și dacă folosim acești bani cu înțelepciune, nu doar pe hârtie. Atunci situația în spitalele de români din România se va îmbunătăți”, a mai spus președintele.

”Eu cred că este timpul să avem o hotărâre definitivă pe această speță, ca să știm cum evaluează justiția română ceea ce s-a întâmplat atunci. A fost o o tragedie imensă și familiile celor care au căzut victimele acelui incendiu suferă până în ziua de astăzi și mulți suferă, fiindcă pur și simplu justiția nu a dat un verdict. Deci așteptăm cu toții acest verdict”

Klaus Iohannis, despre cazul ”Colectiv”

Președintele Iohannis și secretarul de stat Andrei Baciu, în vizită la Spitalul Colentina

Andrei Baciu: ”Dragi asistente și asistenți, aveți un rol cheie în toate instituțiile medicale!”

Secretarul de stat Andrei Baciu a scris, în mediul online, că asistentele și asistenții medicali ”sunt cei fără de care nicio activitate medicală nu se poate face”.

Doar pacientul trebuie să fie în centrul atenției, a mai menționat Andrei Baciu, transmițându-le asistenților medicali că au un ”rol cheie” în instituțiile medicale.

”Alături de președintele Klaus Iohannis, am vizitat astăzi Spitalul Clinic Colentina din București, cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical.

Este important să avem în vedere, și nu doar în ziua dedicată lor, că asistentele, asistenții sunt cei fără de care nicio activitate medicală nu se poate face. Asistentele sunt cele care de multe ori devin apropiate de pacienți, creează legături și dau speranță celor bolnavi. O meserie pe care nu o poate face oricine, e nevoie de multă răbdare și perseverență, dar scopul final este unul mai mult decât nobil: alinarea suferințelor, pe lângă vindecarea și recâștigarea sănătății. Pacientul trebuie să fie întotdeauna în centrul atenției, iar asistenții își înțeleg bine misiunea.

Dragi asistente și asistenți, aveți un rol cheie în toate instituțiile medicale. La mulți ani!”, a notat Andrei Baciu pe pagina sa de socializare.

Președintele Klaus Iohannis, alături de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății

”Doza patru de vaccin împotriva COVID-19, de luni și în România”

Secretarul de stat Andrei Baciu a notat, în mediul online, că ”așa cum se întâmplă deja în Statele Unite ale Americii, și în România, începând de săptămâna viitoare va putea fi făcută, la cerere, doza patru de vaccin împotriva COVID-19”.

Totodată, Andrei Baciu a făcut și unele precizări în urma întrebărilor pe care le-a primit, referitoare la acest subiect.

”Și pentru că am primit în ultima perioadă multe întrebări cu privire la acest subiect, iată ce trebuie să știm: Pot face a patra doză persoanele de peste 18 ani care au fost vaccinate cu trei doze de vaccin împotriva COVID-19 de tip ARN mesager.

A patra doză poate fi făcută cu produsul Comirnaty – Pfizer BioNTech, la minim 4 luni de la efectuarea dozei trei de vaccin. Asta înseamnă că cei care s-au vaccinat cu a treia doză înainte de jumătatea lunii ianuarie pot face și doza patru, dar doar dacă își doresc”, a menționat Andrei Baciu.

”Persoanele care solicită vaccinarea cu a patra doză se vor adresa direct centrului de vaccinare și cabinetelor medicilor de familie, cu înregistrarea datelor privind vaccinarea direct în Registrul Electronic Național al Vaccinurilor. Nu este nevoie așadar de programare prin platformă”

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului