Preşedintele Sindalimenta, Dragoș Frumosu, despre plafonarea prețurilor: „Într-o lună de zile toată industria alimentară intră în faliment”

Preşedintele Sindalimenta, Dragoș Frumosu, despre plafonarea prețurilor: „Într-o lună de zile toată industria alimentară intră în faliment”
Preşedintele Sindalimenta, Dragoș Frumosu (FOTO - Facebook)
Publicat: 02/02/2022, 00:10

Preşedinte Sindalimenta, Dragoş Frumosu, a tras un semnal de alarmă marți, la Antena 3, în ceea ce privește criza din industria alimentară. „Oare această coaliţie urmărește în totalitatea ei interesele românilor? Pentru că văd că unii trag hăis şi unii trag cea”, a spus el, în contextul unor declarații ale fostului premier Florin Cîțu (liderul Partidului Național Liberal).

Preşedintele PNL afirmase – tot marți – după ședința Biroului Executiv al partidului, că din punctul lui de vedere, „când plafonezi preţurile, există riscul de a avea o penurie şi să vedem cozi la magazine”. Declarația vine după ce PSD a cerut o astfel de măsură în contextul scumpirilor uriașe.

„Iertați-mă că spun aşa, dar eminența asta cenușie a Guvernului României şi a economiei românești, Florin Cîţu, cred că nu ştie ce vorbeşte. Declaraţiile sale sunt într-o totală disonanță cu ceea ce se întâmpla acum pe piaţa românească. De asemenea, cred că domnul Ciolacu a avut o declaraţie eronată, puţin greșită vizavi de plafonarea preţurilor. Am să fiu foarte clar. În condițiile în care plafonăm preţurile alimentelor la un anumit nivel dintr-o perioadă a anului trecut, ținând cont de creșterile preţurilor la materie primă, la energie la gaze la combustibil, cum să reziste acestă industrie alimentară. Într-o lună de zile intră toată în faliment. Oamenii ăștia au scăpat situaţia de sub control. Trebuiau să ia măsuri de acum 2 ani de când noi am tras semnale de alarmă când am avut secetă, când a început pandemia, când s-a liberalizat preţul la energie şi gaze. Orice măsură este binevenită, dar nu este suficient pentru că discutăm de preţuri mari. Orice scădere sau toate însumate ajută, dar nu sunt suficiente”, a explicat Dragoș Frumosu, la Antena 3.

Acesta a mai precizat că guvernanții trebuie să asculte de experții din industria alimentară vizavi de cerințele care le-au fost înaintate.

„Inclusiv faţă de salariile angajaților din industria alimentară pe care noi le dorim să fie la același nivel cu cele din construcții. Industria alimentară este o industrie strategică a acestei ţări”, a mai spus el.

„Vorbim despre mâncare, vorbim despre siguranța şi sănătatea alimentelor. Oare această coaliţie urmărește în totalitatea ei interesele românilor? Pentru că văd că unii trag hăis şi unii trag cea. Ei trebuie să fie uniți să meargă împreună la Bruxelles să ceară modificarea PNRR”, a completat preşedinte Sindalimenta, Dragoş Frumosu.

Potrivit unor surse politice, citate de Antena 3, premierul Nicolae Ciucă ar lua în calcul să aplice TVA 0 (zero) la alimente, de la jumătatea acestui an.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cine este Mihaela, tânăra de 24 de ani care s-a aruncat în gol de la...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?