Președintele Zelenski înființează, în Ucraina, o legiune străină. A chemat voluntari străini dispuși să lupte cu rușii

Președintele Zelenski înființează, în Ucraina, o legiune străină. A chemat voluntari străini dispuși să lupte cu rușii
Caracter ilustrativ/Sursa/Profimedia
Publicat: 27/02/2022, 12:43

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că înființează o „legiune străină” din care să facă parte voluntari străini, dispuși să sprijine Ucraina cu arma în mână, în războiul împotriva Rusiei.  

Într-o declarație citată, duminică, de agenția Reuters, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat înființarea unei legiuni străine „internaţionale”, pentru voluntari din străinătate. „Aceasta va fi o dovadă cheie a susţinerii voastre pentru ţara noastră”, a spus Zelenski.

Încă de vineri, preşedintele ucrainean i-a invitat pe cetăţenii europeni care au experienţă de luptă să vină în Ucraina pentru a contribui la respingerea invaziei ruse.

„Dacă aveţi experienţă de luptă, puteţi veni în ţara noastră”

„Dacă aveţi experienţă de luptă, puteţi veni în ţara noastră pentru a apăra Europa”, a îndemnat Zelenski, transmiţând totodată un mesaj de încurajare forţelor armate ucrainene, îndemnându-le să rămână puternice.

Acesta i-a acuzat, însă, tot în mesajul de vineri, pe liderii europeni despre care consideră că acționează prea lent pentru ajutorarea Ucrainei. „Cum o să vă apăraţi pe voi dacă sunteţi atât de lenţi în a ajuta Ucraina ?”, a spus Zelenski.