Primar din județul Tulcea, acuzat că a sechestrat și LOVIT mai mulți comisari de mediu. Aceștia se aflau în control la firma fiului edilului

Primar din județul Tulcea, acuzat că a sechestrat și LOVIT mai mulți comisari de mediu. Aceștia se aflau în control la firma fiului edilului
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27/04/2023, 09:08

Primarul Comunei Smârdan din județul Tulcea este acuzat că i-ar fi sechestrat și agresat pe comisarii de mediu care veniseră să verifice activitatea firmei deținute de fiul său.

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Gărzii Naționale de Mediu, inspectorii au sosit la firma din Smârdan după apariția unor acuzații potrivit cărora, la sediul companiei, s-ar arde în mod ilegal deșeuri, fumul ajungând până peste Dunăre, la Brăila.

Garda de Mediu susține că bărbatul a ajuns la fața locului și a început să îi înjure pe comisari, pe unul dintre ei chiar lovindu-l cu pumnul în față.

„La fața locului, reprezentanții GNM au constatat mai multe nereguli, printre care și urme recente de arderi de deșeuri. În timp ce erau efectuate verificările, pe amplasament a apărut și administratorul de facto al societății VITAGRO SRL, care nu era altul decât primarul localității Smârdan… Acesta i-a agresat verbal pe cei doi comisari și l-a lovit cu pumnul în figură pe comisarul șef, încercând să îi smulgă telefonul cu care acesta a făcut poze în incinta fermei. Ulterior, comisarii GNM au fost sechestrați pe amplasamentul societății, iar primarul localității Smârdan a refuzat să îi elibereze și a continuat să profereze amenințări și injurii la adresa lor, inclusiv în prezența polițiștilor de la Poliția Smârdan, sosiți la fața locului printr-un apel la 112”, transmite Garda Națională de Mediu.

Ce nereguli au găsit comisarii

Autoritățile au găsit o serie de probleme grave în urma anchetei desfășurate la fața locului:

  • Ferma destinată creșterii animalelor (vaci și oi) funcționa fără autorizație corespunzătoare, fiind executate lucrări și instalații de gospodărire a apelor fără avizele necesare (sistemul hidrotehnic era amplasat ilegal).
  • Pe amplasament, erau îngropate diferite deşeuri în amestec, constând în: resturi vegetale, gunoi de grajd, deşeuri menajere, filtre uzate de ulei, deşeuri reciclabile de pet-uri si folie, în cantitati semnificative, care erau parţial incendiate. De asemenea, erau depozitate deșeuri auto, metalice și de plastic, anvelope și acumulatori auto, aruncate „la grămadă”, în apropierea unor saci cu substanțe chimice folosite în agricultură, care prezentau un risc ridicat de explozie.
  • În zona de alimentare a vehiculelor, s-a constatat existența unor bazine de depozitare pentru combustibil și produse petroliere, precum și butoaie, parţial încarcate cu ulei auto, ambalaje contaminate cu ulei uzat si filtre de ulei uzat.
  • Totodată, a fost depistat un canal de acumulare a apelor uzate (în lungime de 50 m) plin cu dejecții animaliere și deșeuri municipale.
  • În proximitatea fermei, a fost constatată o cantitate semnificativă de deșeuri depozitate ilegal pe terenul care aparține UAT Smârdan.

În acest caz, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a dispus punerea în mișcare a unei acțiuni penale față de autorii acestor fapte, pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj calificat, lipsire de libertate și mai multe infracțiuni de mediu, mai transmite Garda de Mediu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Telefonul te înregistrează tot timpul. Trucul prin care scapi de supraveghere
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii