Primarul din Caracal s-a imortalizat între voievozi. Ce avere impresionantă a strâns Ion Doldurea

Primarul din Caracal s-a imortalizat între voievozi. Ce avere impresionantă a strâns Ion Doldurea
Publicat: 29/08/2023, 16:57
Actualizat: 29/08/2023, 17:03

Ion Doldurea, primarul din Caracal, a ținut să rămână în istorie. El s-a imortalizat în ctitoria sa, Casa Doldurea, în ceea ce pare un tablou votiv impresionant, dar este vorba de o lucrare ulei pe pânză. În “fresca” de mari dimensiuni, „voievodul” din Caracal (al doilea din stânga) se ițește dintre alte figuri istorice. Restul personajelor de poveste, domnițe și  halebardieri, sunt probabil membri ai familiei, personale sau politice. Personajul cinci, din stânga, pare să fie chiar fiul său, Ionuț Daniel, patronul stației GPL care a explodat la Crevedia.

Opera este expusă în „Casa Doldurea” din municipiu, în Retro Hotel, care aparține familiei edilului Doldurea, „voievodul” de Caracal a cărui afacere cu gaz petrolier lichefiat (GPL) a fost preluată de fiul acestuia, Ionuț Daniel Doldurea. Acesta este patronul stației GPL care a sărit în aer la Crevedia, explozia soldându-se, până acum, cu 2 morți și 56 de răniți.

Pictura în care primarul Ion Doldurea apare „între voievozi” a fost realizată în 2016, cu ocazia sărbătoririi a 520 ani ai Județului Romanați, pentru Casa Doldurea, de către pictorul Vintilă Mihăescu. Lucrarea ulei pe pânză, de 2,5 metri, ar fi costat 65.000 de lei, potrivit artistului.

Găsiți AICI impresionanta declarație de avere a primarului din Caracal, care cuprinde 8 terenuri, 11 apartamente, două case, spații comerciale etc.

Doldurea s-a autosuspendat din PSD, dar n-a renunțat la dregătorie

Primarul PSD din Caracal, Ion Doldurea, a anunțat într-un comunicat postat pe contul său de Facebook, că se autosuspendă din calitatea de membru al partidului și din toate funcțiile deținute în cadrul organizației PSD Caracal.

Fiul acestuia, Daniel Ionuț Doldurea, este proprietarul stației GPL din Crevedia unde sâmbătă, 26 august, a avut loc o explozie devastatoare soldată cu moartea a două persoane și rănirea altor 56.

Afaceri cu timbre și gaz

Potrivit datelor financiare, firma lui Ionuț Doldurea, SC Flagas SRL, a avut un profit net de 32 de milioane de lei în 2022 și datorii de 73 de milioane de lei, iar obiectul de activitate se întinde de la vânzarea de timbre și monede, până la vânzarea de carburanți.

SC Flagas SRL are doi acționari: Ionuț Doldurea (51%) și Cosmin Stîngă (49%), potrivit termene.ro.

Stația GPL fantomă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că societatea comercială unde s-au produs exploziile de la Crevedia nu avea documente sau autorizaţie de funcţionare.

Reprezentanții ISU Dâmbovița au dat detalii duminică, 27 august, cu privire la controalele pe care le-au făcut de-a lungul timpului la stația de distribuție GPL a firmei Flagas SRL.

Iată ce a declarat adjunctul șefului ISU Dâmboviţa, colonelul Benone Duduc, cu privire la controalele efectuate la firma lui Ionuț Doldurea:

„Obiectivul a fost autorizat de instituția noastră, ISU Dâmbovița, în luna octombrie 2011, ca instalație de tip Skid pentru distribuția de GPL la autovehicule, cu o capacitate de 4.000 de litri.

În data de 30.07.2020, în urma unor sesizări, se efectuează un control inopinat la acest obiectiv și se constată că nu se respectă măsurile de siguranță care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu în anul 2011.

Acea instalație de tip monobloc a fost mutată pe amplasament și nu se mai respectau distanțele de siguranță care au stat la baza emiterii autorizației.

În consecință, ISU constată pierderea valabilității autorizației de securitate la incendiu și, totodată, constată utilizarea unei pompe neomologate pentru transvazarea (mutarea dintr-un vas în altul – n.r.) GPL-ului dintr-o cisternă în cealaltă și aplică pe data de 30.07.2020 și sancțiunea contravențională de 10.000 de lei.

În urma pierderii valabilității autorizației (de securitate la incendiu – n.r.) ISU notifică instituția Prefectului și Oficiul Registrului Comerțului. Și mai notifică: Consiliul Județean, Inspectoratul de Stat în Construcții, Agenția de Protecție a Mediului și Primăria Crevedia.

Depozitul a funcționat ilegal trei ani

În data de 28.09.2020 se efectuează un nou control inopinat, se constată că obiectivul funcționa în continuare. Se constată, ca faptă contravențională, funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu și se aplică sancțiunea contravențională de 30.000 de lei.

De asemenea, se constată (prezența – n.r.) pe amplasament a unui rezervor neomologat prin care se transvaza GPL și se mai aplică o sancțiune de 10.000 de lei. Deci, 40.000 de lei – sancțiune în 28.09”, a declarat adjunctul șefului ISU Dâmbovița.

Angajații lui Daniel Ionuț Doldurea de la punctul de lucru din Crevedia ar fi mutat gaz petrolier lichefiat (GPL) dintr-o cisternă în alta cu ajutorul unui sistem improvizat, chiar și după ce firma și-a pierdut autorizația de securitate la incendiu. După anularea autorizației, firma Flagas nu mai putea vinde GPL, dar ar fi continuat să desfășoare în mod ilegal activități care presupuneau avizarea ISU.

Autorizația pe care SC Flagas SRL o deținea până în vara anului 2020 se referea la un rezervor fix, denumit Skid, de capacitate mai mică, de unde erau alimentate buteliile și rezervoarele mașinilor. După pierderea autorizației, punctul de lucru din Crevedia al firmei lui Daniel Ionuț Doldurea n-a mai desfășurat activități de vânzare a GPL, dar nu și-a oprit activitatea.

Foto: mihaescu-art.ro

Citiți și:

Primarul din Caracal ANUNȚĂ că se retrage din PSD și din toate funcțiile pe care le deține după tragedia de la Crevedia: „Sunt puternic afectat”

PERCHEZIȚII la Primăria Crevedia, sediul firmei Flagas și domiciliile administratorilor. Procurorul general: „Se fac audieri la sediul IGPR”

Firma care deține stația GPL de la Crevedia nu ar fi la prima abatere. Cisternele erau realimentate cu gaz în parcările de TIR-uri – SURSE

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
Antena 1, lider de audiență cu Chefi la cuțite. S-au folosit două amulete
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern