Primele declarații ale anchetatorilor în cazul Alec Baldwin: Au fost ridicate 600 de probe de pe platourile de filmare, inclusiv gloanțe reale

Primele declarații ale anchetatorilor în cazul Alec Baldwin: Au fost ridicate 600 de probe de pe platourile de filmare, inclusiv gloanțe reale
Actorul Alec Baldwin (FOTO: Profimedia)
Publicat: 27/10/2021, 22:51

Autoritățile din SUA au ridicat 600 de probe de pe platoul de filmare al ”Rust”, unde Alec Baldwin a împușcat doi oameni, inclusiv gloanțe reale. În total, trei persoane au manevrat arma cu care a fost ucisă Halyna Hutchins, directorul de imagine. Înainte să ajungă în mâinile lui Alec Baldwin, aceasta a trecut pe la alți doi membri ai echipei de filmare – asistentul de regie și armurierul.

Anchetatorii au ținut prima conferiță de presă de la teribilul accident. Oficialii au explicat că ancheta este în desfășurare și că fac tot posibilul să elucideze ce s-a întâmplat și dacă e cazul să acuze pe cineva pentru crimă.

Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită pe platourile de filmare din New Mexico şi a provocat moartea directorului de imagine la „Rust”, Halyna Hutchins, şi rănirea regizorului Joel Souz, au anunţat oficialii. Autorităţile investighează ceea ce s-a întâmplat.

Șeriful din Santa Fe, Adan Mendoza, a explicat că au fost ridicate 600 de probe de pe platourile de filmare, inclusiv gloanțe reale. Toate acestea urmează să fie analizate.

”Am recuperat ceea ce credem că este posibil să fie muniție reală de pe platoul de filmare. Toate articolele vor fi trimise la laboratorul criminalistic al FBI pentru analiză”, a spus acesta.

Arma cu care a tras Baldwin este în posesia autorităților,  care anunță că au colectat circa 600 de probe. Acestea includ trei arme de foc, aproximativ 500 de cartușe și mai multe obiecte de îmbrăcăminte și accesorii.

„Credem că avem în posesia noastră arma de foc care a fost folosită de Baldwin. De asemenea, credem că avem cartușul de la glonțul care a fost tras din armă. Suspectăm că pe platoul de filmare existau mai multe gloanțe reale. Această anchetă este în desfășurare, așa că nu voi discuta cum au ajuns acolo, dar bănuim că existau. Acest lucru va fi stabilit când se va face testarea de către laboratorul criminalistic”, a spus Mendoza.

”Toți trei au cooperat în anchetă și au dat declarații”, a subliniat Mendoza.

Până în prezent, nimeni nu a fost arestat sau pus sub acuzare, a spus procurorul districtual Mary Carmack-Altwies. ”Dacă faptele, dovezile și legea susțin acuzațiile, atunci voi iniția urmărirea penală la momentul potrivit. Toate opțiunile sunt deschise în acest moment. Nu iau decizii pripite și nu mă grăbesc să judec”, a adăugat ea.

Autoritățile au explicat că este mult prea devreme pentru a vorbi de vinovați și acuzații, ancheta fiind în desfășurare. ”Mă bazez pe fapte susținute de dovezi, pe martori cooperanți și credibili și subliniez importanța continării anchetei complexe”, a subliniat procurorul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini cutremurătoare cu Elena Cârstea, la 8 luni după ce a suferit un AVC. Ce...
GALERIE FOTO. Imagini incendiare cu cea mai bogată fată din ring! A pozat în trecut...
VIDEO Momentul în care autocarul cu zeci de oameni cade de pe podul din Veneția...
Femeia care a crezut că e gravidă! Medicii, șocați de ce au descoperit la ecografie
Plăţile cash vor fi plafonate la 2.500 de lei. 80% dintre tranzacţiile din România sunt...
Tabelul prețurilor RCA în 2023. Care e cea mai ieftină asigurare pentru mașină
Mesajul emoționant al fiicei lui Valentin Illes, după moartea fulgerătoare a tatălui ei: ”O să...
O nouă materie în școlile din România? Anunț important pentru elevi
Trecătorii au scos telefonul și au început să filmeze! Trei tinere din Iași nu au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Această pensionară de 71 de ani s-a măritat cu un puști de doar 17 ani....
Cum nășteau femeile din Germania anilor 1900! Metoda FĂRĂ DURERE și fără...
Gabriela Firea l-a părăsit: Bea foarte mult și mă bătea
Care e secretul genelor impresionante ale Corneliei Dansatoarea. Cum reușește să le facă atât de...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mami, în patul meu doarme un BAU-BAU! Mama: Fiule, ai 40 de...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...