VIDEO Primul discurs al Regelui Charles al III-lea: „Dragei mele mame, acum, când îți începi ultima mare călătorie, să te alături dragului și răposatului meu tată, vreau să îți spun doar atât – Îți mulțumesc!”

Publicat: 09/09/2022, 20:10
Actualizat: 10/09/2022, 11:06

Regele Charles al III-lea susține primul său discurs în calitate de monarh al Regatului Unit. Fiul reginei Elisabeta a II-a a ținut să-i aducă un omagiu mamei sale, despre care are numai cuvinte de laudă.

„Majestatea sa Regina, mult-iubita mea mamă, a fost un model pentru mine și pentru întreaga familie, iar serviciul său de o viață întreagă reprezintă un angajament pe care îl reînnoiesc.

Regina Elisabeta și-a trăit cu bine viața. S-a ținut de angajamentele în fața destinului și este plânsă cu adevărat de foarte multă lume. Acest serviciu care a durat o viață întreagă a reprezentat rezultatul unei promisiuni pe care și eu o reînnoiesc azi în fața dumneavoastră.

Pe lângă durerea pe care o simțim noi, cei din familie, simțim, de asemenea, recunoștința oamenilor din națiunile în care Regina a fost șef de stat.

Un sentiment profund de recunoștință, pentru cei peste 70 de ani în care mama mea, în calitate de Regină, a slujit popoarelor atâtor națiuni.

În 1947, la cea de-a 21 aniversare, Regina a transmis că își va consacra întreaga viață slujirii acestor popoare. A fost nu doar o promisiune, ci un angajament care i-a definit întreaga viață. A făcut sacrificii în numele datoriei și faptul că s-a consacrat meseriei de suveran, a făcut-o să nu se clintească niciodată în ciuda schimbărilor, a evoluțiilor.

De-a lungul unei vieți în care i-a slujit pe toți aceștia, am văzut că dragostea pentru tradiție și faptul că a acceptat progresul fără teamă ne-a permis să fim o mare națiune și la fel și afecțiunea și respectul pe care le-a arătat a devenit un adevărat simbol.

Vreau să-i aduc un omagiu amintirii mamei mele, să-i onorez slujirea care a durat o viață întreagă. Știu că moartea ei provoacă o mare tristețe multora dintre voi, vă împărtășesc această pierdere într-un mod cât se poate de mare.

Atunci când regina a urcat pe tron, Marea Britanie și întreaga lume se luptau cu privațiunile de după Al Doilea Război Mondial.

Dragei mele mame, acum, când îți începi ultima mare călătorie, să te alături dragului și răposatului meu tată, vreau să îți spun doar atât – Îți mulțumesc!”, a spus Regele Charles al III-lea.

Regina Elisabeta a II-a a murit. Trăiască Regele!

Palatul Buckingham a anunțat joi decesul ei printr-o scurtă declarație, declanșând 10 zile de doliu național și o avalanșă de omagii din întreaga lume pentru lunga sa viață și pentru domnia sa record.

Devenită regină la numai 25 de ani, Regina Elisabeta a fost cea mai longevivă suverană a Marii Britanii şi cel mai în vârstă monarh din lume. Va rămâne în istorie ca una dintre cele iubite suverane de către poporul său.

La 96 de ani, Regina Elisabeta s-a stins din viață la reședința sa de la Castelul Balmoral, înconjurată de familie.

Regina Elisabeta a Marii Britanii început să se simtă rău de joi, când medicii s-au arătat îngrijorați pentru starea sa de sănătate, după cum a anunțat Palatul Buckingham într-un comunicat. Toată familia reginei s-a aflat lângă ea în ultimele momente.

Starea de sănătate a reginei s-a deteriorat în ultimele zile, când suverana a început să se simtă rău. Miercuri, s-a retras dintr-o întâlnire virtuală planificată cu miniştrii de rang înalt după ce a fost sfătuită de medici să se odihnească.

Ultimele imagini cu suverana în viață au fost făcute marți, când regina o numea pe Liz Truss în funcţia de prim-ministru al ţării, la Castelul Balmoral.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult