Primul operator turistic din Marea Britanie le-a cerut pasagerilor să fie vaccinați anti-Covid

Primul operator turistic din Marea Britanie le-a cerut pasagerilor să fie vaccinați anti-Covid
Publicat: 21/01/2021, 21:35
Actualizat: 21/01/2021, 21:36

Compania britanică Saga a devenit primul operator turistic din Marea Britanie care le-a spus clienților de croazieră și de vacanță că trebuie să fie vaccinați pentru a călători cu ei în această vară.

Primul operator turistic din Marea Britanie care le-a cerut clienților de croazieră și de vacanță că trebuie să fie vaccinați 

Compania de turism, care a raportat o creștere a rezervărilor de la anunțarea programului de vaccinare, își rezervă dreptul de a selecta pasagerii cu condiția ca clienții să fie inoculați complet, cu cel puțin 14 zile înainte de plecare. De asemenea, pasagerii vor trebui să susțină un test Covid la terminalul de plecare.

Saga a amânat data de începere pentru întregul său program de vacanță de sejururi la hotel, excursii escortate și croaziere până la 1 mai, prima croazieră maritimă plecând pe 4 mai, despre care compania a spus că ar trebui să aibă suficient timp pentru ca clienții săi să-și primească vaccinul.

Un sondaj de opinie a relevat dorinta viitorilor pasageri

Firma a implementat regulile după ce a sondat 2.000 de clienți, cu o majoritate covârșitoare în favoarea permiterii călătoriei doar a pasagerilor vaccinați.

Un purtător de cuvânt a spus: „Sănătatea și siguranța clienților noștri au fost întotdeauna prioritatea noastră numărul unu la Saga, așa că am luat decizia de a solicita tuturor celor care călătoresc cu noi să fie complet vaccinați împotriva Covid-19.

Clienții noștri doresc  ca și alții care călătoresc cu ei să fie vaccinați.”

Liniile de croazieră concurente, ,,P&O și Cunard, nu au pus în aplicare aceeași politica. Un purtător de cuvânt al P&O a spus doar că noile vaccinuri „erau de așteptat să fie un impuls important pentru croazieră … în zilele următoare”.

Industria de croaziere a fost în fruntea pandemiei, cu focare de masă la bordul navelor înainte ca restricțiile coronavirusului să devină comune în Europa și SUA.

O navă P&O, Ruby Princess, care a acostat la Sydney cu cel puțin 900 de pasageri  care s-au dovedit ulterior pozitivi, a devenit o sursă semnificativă de cazuri în Australia.

Saga a declarat că regula vaccinului se va adăuga la o serie de măsuri pentru a asigura siguranța în croazierele sale, inclusiv teste înainte de plecare, reducerea numărului maxim de pasageri, curățare îmbunătățită și mai multe facilități și personal medical.

Asociația de turism Abta a declarat că nu este încă la curent cu companiile care intenționează să urmeze exemplul.

Organismul global Iata a solicitat guvernelor UE să creeze certificate recunoscute la nivel internațional

Politica apare după ce  organismul global Iata a solicitat guvernelor UE să creeze certificate recunoscute la nivel internațional pentru a permite persoanelor vaccinate să călătorească liber.

Directorul general Iata, Alexandre de Juniac, a declarat marți pentru organismul turistic UNWTO: „Pentru călătorii, testarea este soluția imediată pentru redeschiderea frontierelor. Și în cele din urmă, acest lucru va trece la cerințele de vaccinare” .

IATA a anunțat recent că dezvoltă în prezent o aplicație mobilă prin care cei care vor să călătorească cu avionul pot demonstra dacă sunt infectați cu noul coronavirus

De asemenea, în aplicație pot fi introduse și date referitoare la vaccinarea împotriva noul coronavirus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase