Primul stat care plătește dependenții de droguri pentru a nu se mai droga

Primul stat care plătește dependenții de droguri pentru a nu se mai droga
Publicat: 26/08/2021, 10:14

California poate deveni primul stat care plătește dependenților de droguri pentru a nu se mai droga.

Frustrați de creșterea necontrolată a deceselor cauzate de supradozaj de droguri, liderii din California încearcă ceva radical: vor ca statul să fie primul care să plătească oamenilor pentru a nu se mai droga, potrivit abcnews.com.

Guvernul federal o face de ani de zile cu veterani militari și cercetările arată că este una dintre cele mai eficiente modalități de a determina oamenii să nu mai utilizeze droguri precum cocaina și metamfetamina, stimulente pentru care nu există tratamente farmaceutice disponibile.

Funcționează astfel: oamenii câștigă mici stimulente sau plăți pentru fiecare test negativ de droguri pe o perioadă de timp. Majoritatea persoanelor care finalizează tratamentul fără teste pozitive pot câștiga câteva sute de dolari. De obicei primesc banii pe un card cadou.

Între timp, o propunere similară se deplasează prin Legislatura din California, controlată de democrați. A trecut deja de Senat fără opoziție și este în așteptare în Adunare, unde are un coautor republican.

„Cred că există multe în această strategie pentru ca toată lumea să le placă”, a declarat senatorul de stat Scott Wiener, democrat din San Francisco și autor al proiectului de lege. „Cel mai important dintre toate, funcționează”.

Cât ar costa depinde de câte persoane participă. Un program care acoperă 1.000 de persoane ar putea costa până la 286.000 de dolari, o cantitate mică în bugetul total de funcționare al Californiei de peste 262 miliarde de dolari.

San Francisco AIDS Foundation, o agenție nonprofit, desfășoară un mic program de gestionare a contingențelor finanțat privat. Aici s-a înscris Tyrone Clifford, care era dependent de metamfetamină, pentru că i-au promis că îi va plăti pentru fiecare test negativ pe parcursul a 12 săptămâni.

Prima sa plată a fost de 2 USD. Acest lucru a crescut ușor cu fiecare test negativ ulterior pentru un total de aproximativ 330 USD.

„M-am gândit că pot face 12 săptămâni. Am făcut asta înainte, când dealerul meu era în închisoare „, a spus el.” Când voi termina, voi avea 330 de dolari cu care să mă ridic. „

Clifford a reușit să treacă prin program fără un test pozitiv. Dar, în loc să folosească banii pentru a cumpăra mai multe medicamente, a cumpărat un laptop pentru a putea reveni la școală. El spune că nu a mai folosit metamfetamină de 11 ani și acum lucrează ca consilier la San Francisco AIDS Foundation, ajutând oamenii care aveau aceleași probleme de dependență ca și el.

Clifford a recunoscut că programul nu funcționează pentru toată lumea, dar a adăugat că tratamentul său a inclus sesiuni extinse de consiliere individuală și de grup care l-au ținut responsabil și l-au făcut să se simtă parte a unei comunități.

Dacă California începe să plătească pentru tratamentul de gestionare a situațiilor de urgență prin Medicaid, Clifford a spus că crede că ar însemna o explozie în programe similare din întreaga țară.

California, la fel ca majoritatea țării, s-a luptat cu abuzul de opioide, inclusiv medicamente precum analgezicele pe bază de prescripție medicală și heroina. Însă decesele cauzate de supradozaj cauzate de stimulente din California au crescut aproape de patru ori între 2010 și 2019, iar problema a devenit și mai gravă de atunci.

Datele preliminare din primele nouă luni ale anului 2020 – când o mare parte a statului a fost blocat din cauza coronavirusului – arată că decesele provocate de supradozaj au crescut cu 42% comparativ cu 2019.

Citește și: Drumul către vindecare. Povestea unui fost dependent de heroină și etnobotanice: „Au început să-mi cadă unghiile și la televizor îmi citea soția”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului