Prognoza meteo în weekend-ul 20-21 noiembrie: Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 15 grade Celsius

Prognoza meteo în weekend-ul 20-21 noiembrie: Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 15 grade Celsius
FOTO - caracter ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 19/11/2021, 23:30
Actualizat: 19/11/2021, 23:31

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, prognoza meteo pentru weekend-ul 20-21 noiembrie, valabilă pentru toată ţara.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 20 noiembrie 2021

Temperaturile maxime se vor încadra sâmbătă, în general, între 6 şi 15 grade Celsius. Valorile minime, care sunt în creştere faţă de intervalul anterior, se vor situa sâmbătă peste mediile climatologice specifice perioadei, mai ales în regiunile extracarpatice.

În vestul, centrul şi nordul ţării vor fi înnorãri persistente, iar pe suprafeţe mici, trecător va ploua slab. În restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului, la munte, local în est, şi pe suprafeţe restrânse în sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 şi 15 grade Celsius, iar cele minime între -1 şi 7 grade Celsius. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, pe alocuri se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo pentru duminică, 21 noiembrie 2021

Vremea va fi în general frumoasă, iar regimul termic, caracterizat de temperaturi diurne, în marea lor majoritate mai mari decât cele normale datei. În nord-vestul teritoriului vor fi înnorări în general persistente şi cu totul izolat şi trecător va ploua slab.

În restul ţării, în primele ore ale zilei, şi din nou noaptea, pe suprafeţe mici, în zonele joase va fi nebulozitate de nivel jos sau ceaţă, iar în restul intervalului, cerul va fi mai mult senin.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 13 grade Celsius, iar cele minime între -4 şi 9 grade Celsius, cu valori mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.


Vă recomandăm și: Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult