Prognoza meteo în weekend. Cum va fi vremea pe 27 și 28 martie 2021

Prognoza meteo în weekend. Cum va fi vremea pe 27 și 28 martie 2021
(FOTO - ilustrativ)
Publicat: 27/03/2021, 01:11

Potrivit prognozei meteo de sâmbătă, 27 martie 2021, vremea va fi în general apropiată de normalul perioadei, din punct de vedere termic, iar în cursul zilei va fi predominant frumoasă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar cerul va fi variabil în nord-est şi mai mult senin în restul teritoriului.

Spre seară şi noaptea înnorările se vor accentua în jumătatea de nord-vest a ţãrii, unde vor fi precipitaţii, predominant ploi, în general slabe cantitativ, în zona montană şi, trecător, în Transilvania, pe arii restrânse, precipitaţii mixte. Izolat, vor fi depuneri de polei.

Prognoza meteo de duminică, 28 martie 2021

Vremea va fi apropiată de normal sub aspect termic, chiar uşor mai caldă în regiunile sudice, dar şi mai rece în nord-est.

Ziua, cerul va fi temporar noros şi, local în nord şi centru, pe arii restrânse în nord-est şi sud şi izolat în rest, vor fi mai ales ploi, slabe cantitativ, iar în zona montană, precipitaţii mixte.

În regiunile sudice ploile vor avea şi caracter de aversă şi se pot semnala descărcări electrice.

În prima parte a intervalului, vântul va avea intensificări, local şi temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Meridionali, iar noaptea va sufla sufla slab şi moderat, potrivit Antena 3.

Risc mare de avalanşe în Munţii Bucegi, Baiului şi Ciucaş! Mai multe trasee turistice au fost închise

Reprezentanţii Salvamont Prahova spun că este risc de avalanşă de gradul 4 în Munţii Bucegi, Baiului şi Ciucaş, iar pe văile din apropierea crestelor riscul de avalanşă este de gradul 5, din cauza viscolului care poate muta zăpada.

Astfel, traseele turistice aflate la mare înălţime sunt închise, iar salvamontiştii îi roagă pe turişti să nu plece pe munte chiar dacă sunt echipaţi.

Singurele trasee deschise sunt Sinaia-Poiana Stânii, Bușteni-Cascada Urlătoarea, Azuga-Cabana Susai şi Cheia-Muntele Roşu.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Ce temperaturi și ce cantități de precipitații vor fi în aprilie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află ce cantități de precipitații vor fi în România în intervalul 29 martie–26 aprilie! Vestea bună este că vremea se încălzește în toată țara.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult