Programul STB și Metrorex, de Revelion 2021. Cum vor circula mijloacele de transport în comun, în noaptea de Anul Nou

Programul STB și Metrorex, de Revelion 2021. Cum vor circula mijloacele de transport în comun, în noaptea de Anul Nou
Metrorex, anunț de ultimă oră: Metrourile nu vor circula în noaptea de Revelion
Publicat: 30/12/2020, 18:13
Actualizat: 30/12/2020, 18:17

Garniturile de metrou vor circula în noaptea de 31 decembrie 2020/1 ianuarie 2021, între orele 00:00-01:00, la un interval de 10 minute, iar de la ora 01:00 pâna la ora 05:00 la un interval de 20 minute.

În 1 şi 2 ianuarie 2020, pe toate magistralele de metrou, trenurile vor circula conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale. Este posibil ca Metrorex să introducă garnituri suplimentare, în funcţie de fluxul de călători.

În zilele de 3, 4 ianuarie 2021, trenurile vor circula pe Magistrala 1 (Republica- Dristor 2) şi Magistrala 3 (Anghel Saligny – Preciziei) la un interval de 7 minute. Pe Magistrala 2 (Berceni- Pipera) se va circula la un interval de 4 minute, iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Parc Bazilescu), trenurule vor circula la un interval de circa 11 minute.

Programul STB de Revelion 2021

În noaptea de Revelion 2021, Societatea de Transport Bucurețti (STB) va asigura transportul public pe liniile de tramvai 1, 10 şi 41.

Tramvaiele liniei 41 vor circula la intervale de 30 de minute, iar cele ale liniilor 1 şi 10, la 40 de minute. În plus, călătorii vor putea să utilizeze autobuzele tuturor liniilor de noapte.

În data de 01.01.2021 şi 02.01.2021, liniile de transport public vor funcţiona conform programului unei zile de duminică.

Măsura carantinei de noapte rămâne valabilă, de Revelion

Mediafax amintește că măsura carantinei de noapte rămâne valabilă, de Revelion, astfel că se interzice circulaţia în toate localităţile, pentru toate persoanele, în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 23:00-05:00, cu următoarele excepţii motivate de:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Linia de troleibuz 66 revine la traseul de bază, din prima zi anului 2021

Linia de troleibuz 66 va reveni la traseul de bază, începând cu data de 01.01.2021, ca urmare a creării condiţiilor de circulaţie a troleibuzelor pe Şos. Colentina.

Astfel, troleibuzele liniei 66 vor circula între terminalele „Spitalul Fundeni” şi „Vasile Pârvan”, pe traseul următor: Şos. Sportului, Şos. Colentina, Calea Moşilor, Bd. Carol I, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenţei, Str. Constantin Noica, Calea Plevnei, Str. Vasile Pârvan.

Pe tronsonul cuprins între Str. Doamna Ghica şi staţia “Cremeniţa”, pe sensul de mers spre terminalul “Spitalul Fundeni”, troleibuzele liniei 66 vor efectua opriri înaintea intersecţiei cu Str. Doamna Ghica, în staţia “Doamna Ghica” (comună cu cea a liniilor 143, 182, R409, 682, N101, 108 şi N125), având în vedere menţinerea restricţiilor pe prima bandă de circulaţie de pe Şos. Colentina.

De la aceeaşi dată, linia navetă 667 va fi desfiinţată, potrivit comunicatului publicat de Societatea de Transport Bucureşti.

Prognoza meteo, 31 decembrie 2020. Cum va fi vremea, în ultima zi a anului

Potrivit prognozei meteo din ultima zi a anului 2020, vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această perioadă, dar valorile termice vor scădea uşor faţă de intervalul precedent.

În data de 31 decembrie, cerul va prezenta înnorări persistente în jumătatea de vest a ţării, unde va ploua pe arii extinse, pe alocuri moderat cantitativ.

În rest, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala local, îndeosebi după-amiaza şi noaptea. În sud şi sud-est, vor fi mai ales averse, însoţite izolat de descărcări electrice.

La munte vor fi precipitaţii mixte şi, izolat, condiţii de polei, iar la altitudini de peste 1.700 de metri vor predomina ninsorile.

Vântul va avea intensificãri în zona montană înaltă, cu precădere în Carpaţii Meridionali, iar local şi temporar şi în regiunile vestice şi sud-estice şi izolat în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7-8 grade Celsius în nordul Moldovei, Dealurile de Vest şi estul Transilvaniei şi 17 grade Celsius în sudul Munteniei şi Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade Celsius. Dimineaţa, mai ales în est şi sud, iar noaptea şi în rest, se va semnala ceaţă.

Programul Poștei Române, de Revelion. Cum vor funcționa oficiile poștale, în perioada sărbătorilor de iarnă

Compania Naţională Poşta Română a informat, prin intermediul unui comunicat, că în perioada sărbătorilor de iarnă, programul de lucru al oficiilor poştale va fi unul special.

Astfel, în zilele de 1 și 2 ianuarie 2021, toate subunităţile poştale din mediul urban şi rural vor fi închise.

Ca urmare a programului anunţat, Poșta Română avertizează că este posibil ca trimiterile poştale prezentate în această perioadă să înregistreze timpi mai mari de circulaţie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA