Proiect dubios la Primăria Capitalei: Cum a ajuns Geani Dinu șef peste Palatele Brâncovenești și de ce vrea să schimbe organizarea instituției de cultură

Proiect dubios la Primăria Capitalei: Cum a ajuns Geani Dinu șef peste Palatele Brâncovenești și de ce vrea să schimbe organizarea instituției de cultură
Publicat: 28/03/2022, 15:55
Actualizat: 28/03/2022, 16:07

Un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București de miercuri prevede transformarea Centrului de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” în „serviciu public de interes local”. Miza? Sursele Gândul spun că inițiatorul proiectului, Geani Dinu, care este șeful acestei instituții (director interimar), nu ar avea studii de specialitate, iar prin această reorganizare ar rămâne în continuare pe funcție.

„Centrul de Cultură «Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului» se reorganizează ca serviciu public de interes local al Municipiului București cu personalitate juridică, finanțat din subvenții de la bugetul local al Municipiului București și din venituri proprii, cu menținerea numărului total de 51 posturi, din care 8 posturi de conducere”, se arată în proiectul aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB de miercuri.

Proiectul este semnat chiar de către directorul instituției, Marian Geani Dinu.

În prezent, Centrul de Cultură “Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” este o instituţie publică de cultură de interes local aflată sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, potrivit descrierii de pe site-ul instituției.

Surse din administrație au precizat pentru Gândul că Geani Dinu ar solicita această transformare pentru că nu ar avea studii de specialitate pentru a conduce o instituție de cultură.

Manuela Mureșan, șefa Comisiei de Cultură din CGMB: „Domnul Geani Dinu nu este pregătit pentru funcția pe care o ocupă”

Manuela Mureșan, președinta Comisiei de Cultură din cadrul CGMB a declarat pentru Gândul că nu este de acord cu această reorganizare.

„Eu m-am opus reorganizării acestei instituții, pentru că acest proiect s-a mai aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB, dar a fost respins. Pentru mine problema cea mai mare este că la «Palatele Brâncovenești», unde este un centru cultural foarte important, au fost înlăturați specialiști, respectiv Ana Negoiță și Mădălina Mirea, iar în momentul de față palatele sunt conduse de persoane care nu au nicio legătură cu cultura. Domnul Geani Dinu nu este pregătit pentru funcția pe care o ocupă”, a declarat, pentru Gândul, Manuela Mureșan.

Contactat luni de Gândul, Geani Dinu a refuzat să răspundă la telefon care sunt motivele pentru care solicită această reorganizare, și a cerut întrebările pe mail, menționând că răspunsul „va fi oferit prin biroul de presă al PMB”. Până la ora transmiterii acestui articol, redacția Gândul nu a primit vreun răspuns din partea lui Geani Dinu.

De ce a fost acuzat Geani Dinu

Despre Geani Dinu, presa a scris că a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate de neconcordanțe între veniturile realizate și sursele declarate. ANI a constat în anul 2010 o diferență semnificativă în cuantumul veniturilor realizate de dl. Dinu Geani Marian de 359.811 lei, între averea dobândită și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 4 București. La momentul respectiv, Geani Marian Dinu avea funcția de președinte al PNL Sector 4, potrivit clasicradio.ro.

Fostul prefect al Capitalei, Alin Stoica, declara anul trecut că a atacat în justiție numirile prin detașare făcute de Nicușor Dan, printre care și cea a lui Dinu.

„Atacăm în contencios administrativ detașările pe posturi de directori făcute din rândul consilierilor. Primarul general a ales să nu facă numiri temporare până la finalizarea concursurilor, ci detașări din rândul consilierilor. Am avut o corespondență pe acestă temă, în care i-am explicat că nu sunt legale, dar a continuat”, declara Alin Stoica pentru G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, printre directorii numiți de Nicușor Dan prin detașare din rândul propriilor consilier, se numără  Răzvan Aurelian Munteanu, detașat director al Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Victor Picu – șef la Direcția de Arhitectură Peisagistică, Marian Dinu – director la Centrul Palatele Brâncovenești, Dan Croitoru – șef la Administrația Cimitirelor.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?